Uzmanlara Göre Kadınların Karşılaştığı Çifte Standartlar

Uzmanlara göre kadınlar toplumda çifte standartlara ister istemez maruz kalıyor. Uzmanlara göre kadınların maruz kaldıkları çifte standartları derledik...

Uzmanlara Göre Kadınların Karşılaştığı Çifte Standartlar
Uzmanlara Göre Kadınların Karşılaştığı Çifte Standartlar

Çifte standartlar insanoğlunun acı çekmesinin ebedi sebebidir. Örneğin araştırmalar, finansal piyasadaki cinsiyet eşitsizliği nedeniyle erkeklerin kadınlara göre daha avantajlı olduğunu kanıtladı. Zaman geçiyor ama görünen o ki önyargılar birçok insanın kafasına takılıp kalıyor.

Uzmanlar, bir gün toplumumuzun eski stereotipleri aşacağına ve insanların daha nazik olacağına inanıyor. Uzmanlara göre kadınların karşılaştığı çifte standartları derledik...

1. Makyaj Yapmak

makyaj yapmak

Uzmanlara göre makyaj konusunda toplumda çifte standartlar var. İnsanlar makyaj yapan bir kadın gördüklerinde onu sahte ve hatta “ucuz” olarak algılayabilirler, ancak bir kadın hiç makyaj yapmıyorsa erkeklerin dikkatini çekmek istemeyen güvensiz bir kadın olarak değerlendirilebilir.

2. Ev İşlerinde

ev işleri yapan kadın

Uzmanlara göre kadınlara hâlâ asıl görevlerinin aileye bakmak olduğu söyleniyor. Ancak bırakın kariyerlerini ön planda tutan kadınlar bir yana, ev hanımları bile kendileri hakkında kötü sözler söylemeyi ve yargılamayı seven insanlardan muzdariptir.

3. Eğlenme Konusunda

parti

Uzmanlara göre klasik hayat yaşamaya çalışan kadınlar sıkıcı olarak algılanıyor. İnsanlar bu tip kadınlar yerine gece dışarı çıkabileceği, tatile gidebileceği ve buna benzer aktiviteler yapabileceği kadınları tercih ediyor ama bu tip kadınlar da toplumda kötü sözlerle anılmaya maruz kalıyor.

4. Eşit Yargılanmıyorlar

karşılaştırmalara uğrayan kadınlar

Uzmanlara göre güzellik idealleri hızla değişiyor ve toplum bunları en azından biraz farklı olan herkese empoze etmeye çalışıyor. Tonlu bir vücut, açık renk gözler ve sarı saçlar; insanlar bu kızın ne yaparsa yapsın çekici olduğunu düşünebilir. Ancak toplumun güzellik standartlarına uymayan bir kız da aynı şeyleri yaptığı için yargılanabilir.

5. Güzelliklerine Göre Değerlendirilirler

kedi ev

Uzmanlara göre bir kişinin görünümü genellikle ona karşı tavrımızda önemli bir rol oynar. Yani evinde çok sayıda kedisi olan sevimli bir kız, hayvanlara karşı şefkat ve sempati ideali olarak görülebilir. Ancak bu tüylü yaratıklarla ilgilenen yaşlı bir kadına toplum tarafından kedi yerine bir koca edinmesi şiddetle tavsiye edilebilir.

# kültür sanat # psikoloji # kadın # Uzman # çifte standart