TRT’nin Mehmetçik ruhunu anlatan dizisi “Al Sancak” görücüye çıktı

Mehmetçiklerimizin kahramanlıklarının anlatıldığı Al Sancak dizisi izleyici karşısına çıktı. TRT'nin yeni dizisi Harbiye Askeri Müzesi'nde düzenlenen bir galayla ekranlarda yerini aldı.

TRT 1'in yeni dizisi "Al Sancak", ilk bölümüyle TRT 1 ekranında izleyiciyle buluştu. Dizinin galasında yapım ekibi ve oyuncularla birlikte İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer aldı.

Harbiye Askeri Müzesi'nde düzenlenen galada konuşan TRT genel müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Mehmetçik'in vatan mücadelesini ekrana hakkıyla yansıtabilmeyi çok önemsediklerini belirtti.

Sobacı, Türkiye'nin FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKP-C gibi çok sayıda terör örgütüyle eş zamanlı olarak mücadele ettiğine dikkati çekti.

Dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ da aylar süren titiz bir çalışmanın izleyiciyle buluşacak olmasından dolayı büyük heyecan duyduğunu aktardı.

Oyuncu Uğur Güneş, isimsiz kahramanların hikayelerini anlattıklarını belirtti.

Oyuncu Gülsim Ali İlhan da heyecanlı ve gururlu olduğuna işaret ederek, Mehmetçik'in hikayesini anlatan bir projede olmanın kendisi için çok büyük onur ve gurur olduğunu dile getirdi.

Uğur Güneş ve Gülsim Ali İlhan'ın başrolü paylaştığı dizinin senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, Mehmet Arı ve Selman Kılıçaslan kaleme alırken, yönetmen koltuğunda ise Muzaffer Can Emre oturuyor. Dizi, yeni bölümüyle 26 Ocak Perşembe günü 20.00'de TRT 1'de ekranlara gelecek.

# trt # Mehmet Zahid Sobacı # Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı # TRT Genel Müdürü # Al Sancak # trt 1