Çorap İzleri Sağlığınız Hakkında Sizi Uyarıyor!

Çorap izleri umursamıyor olabilirsiniz ama çorap izleri sağlığınız hakkında sizi uyarıyor. Çorap izlerinin sağlığınız hakkında ne anlama geldiğini araştırdık. Ayrıntılar haberimizde...

Çorap İzleri Sağlığınız Hakkında Sizi Uyarıyor!
Çorap İzleri Sağlığınız Hakkında Sizi Uyarıyor!

Akşam eve geldiğimizde çorapları çıkartıp ayakları dinlendirmeyi hepimiz için huzur verici olabilir ama çorapları çıkardığınızda bacağınızda oluşan izlerin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Belki ciddiye almasak da çorap izleri sağlığımız açısından bizi uyarıyor. Çorap izlerinin ne anlama geldiğini araştırdık...

1. Yüksek Tansiyon

yüksek tansiyon belirtileri

Çorapları çıkardığınızda ayaklarınızda veya bacaklarınızda rahatsız edici bir şişlik hissi yaşıyorsanız bunun nedeni, alt bacaklarınızda biriken aşırı sıvı olabilir. Genellikle tek başına ağrılı değildir ancak çorap giymek rahatsız edici olabilir. Yüksek tansiyon sıvı tutulmasından kaynaklanır ve kalbin kanı vücutta taşımasını zorlaştırır. Vücut buna genellikle bacaklarda ve ayaklarda biriken sıvıyı tutarak tepki verir.

2. Varisli Damarlar

varisli damarlar

Bacaklarınızdaki damarlar zayıfladığında kanı kalbe yeterince hızlı döndüremezler. Kan daha sonra bacak damarlarınıza geri döner ve ağrılı şişmeye neden olur. Bu durum varisli damarlara katkıda bulunan faktörlerden biridir. Düzenli olarak çorap izleri alıyorsanız, vücudunuz size damarlarınızın kanın kalbe geri akmasına izin vermediğine dair bir sinyal göndermeye çalışıyor olabilir.

3. Dehidrasyon

dehidrasyon

Vücudunuza yeterince su alınmazsa kan damarlarınıza zarar verebilir. Hasar görmüş damarlar, çevredeki dokuda sıvı birikmesine izin veren küçük sızıntılar oluşturmaya başlayabilir. Bu sıvının en sık toplandığı yerler ayak bilekleri ve ayaklardır. Ayak bileklerinizin etrafında beliren çorap izleri vücudunuzun susuz kaldığını gösterebilir.

4. İlaçların Yan Etkileri

İlaçların yan etkileri

Bu izler, bazı ilaçların yan etkileri olabilir. Bu ilaçlar alt bacağınızın alt kısmının şişmesine neden olur. Bazı antidepresanlar ve tansiyon ilaçları ayaklarda hoş olmayan bir şişkinlik hissine yol açabilir. Bazı doğum kontrol hapları kadının vücudundaki hormon düzeylerini değiştirebilir ve su tutulmasına ve bacakların şişmesine neden olabilir.

# sağlık # çorap # izleri # uyarı