İbn-i Sina'dan uyutmayan hastalığın şifası baharat! Vücutta atom bombası etkisi

Yaz kış demeden yaşananı hastalığın şifasını İbn-i Sina o baharatta buldu. Uyutmayan boğaz ağrıları ve kuru öksürüğün sonunu getiren baharat İbn-i Sina sayesinde tam bir şifa deposu çıktı. İşte vücutta atom bombası etkisi yapan baharat...

İbn-i Sina'dan uyutmayan hastalığın şifası baharat! Vücutta atom bombası etkisi
Yaz kış yaşadığı hastalığını o baharatla tedavi etti

Yaz kış sürekli boğaz ağrısı şikayeti olan kişi için İbn-i Sina, en etkili ilacın tek bir baharatla olduğunu nin asır önce söyledi. İbn-i Sina karabiber baharatıyla yaptığı karışım boğaz kuruluğunu anında bitirdiğini şifa kitabında yer verdi. Akşamları uykudan bile uyandıran kuru öksürüğü karabiber tereyağı ve suyu kaynatıp yatmadan içmeyi tavsiye etti. Karışım boğazdaki mukoz seviyesini düzenleyerek kuruluğu giderdi.

Karabiber baharatı yüksek oranda iltihap söktürücü bir etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra vücuda daha fazla faydası var. Alternatif tıp uzmanları bile sık sık karabiber tüketimini tavsiye eder. Bunun yanı sıra bilimsel araştırmalarda da karabiber önemli bir ilaç kaynağı olarak görülür. 

Karabiber faydaları

İŞTE KARABİBER BAHARATININ FAYDALARI...

Özellikle mevsim geçişlerinde virüslere karşı çok güçlü bir mikrop öldürücüdür. Vücudun direncini artırarak virüslere karşı savaşmayı destekler. Bağışıklık sistemini güçlendiren karabiber, nezle ve grip gibi vücut kırıcı hastalıkları anında önler.

C ve A vitaminleri bakımından güçlü olan karabiber, aynı zamanda boğaz ağrılarına da şifa sağlar. Boğazda azalan mukoz oranını dengeleyerek kuru öksürüğü ve akciğerleri tertemiz yapar. 

Karabiber faydaları nelerdir

Sinir hücrelerini güçlendirerek stres hormonunu azaltır. Beyne giden sinirleri güçlendirerek unutma ya da ileri yaş alzheimer hastalıklarını engeller. 

A vitamini göz sağlığı için vazgeçilmezdir. Göz içindeki sıvıyı dengeleyerek görme oranını artırır. Göz damarlarını güçlendirir.

Metabolizma hızını artırarak bağırsakları alıştırır. Karaciğerdeki toksinleri azaltır. Vücuttaki ödemi hızla atarak vücut yağ oranını azaltır. 

# karabiber # baharat # hastalık # atom bombası # sağlık # ibn-i sina