Neden Sürekli Yeni Şeyler Almak İstiyoruz?

İhtiyacımız olmasa bile sürekli yeni telefon veya yeni bir bilgisayar almayı seviyoruz. Bunun nedeni eski telefonumuzdan ihtiyacımızı karşılayamadığımız için mi? Neden sürekli yeni şeyler almak istiyoruz bunu araştırdık ve birkaç neden bulduk. Sürekli yeni şeyler alma isteği...

Neden Sürekli Yeni Şeyler Almak İstiyoruz?
Neden Sürekli Yeni Şeyler Almak İstiyoruz?

İnsanların ihtiyaç duyduklarından daha fazla para harcamalarının 2 ana nedeni vardır; zevke yaklaşarak veya acıdan uzaklaşarak daha iyi hissetmek isterler. Yeni bir elbise veya hatta yeni bir akıllı telefon gibi daha pahalı bir şey satın alarak kendimizi eğlendirir ve uğraşmak zorunda kalabileceğimiz gerçek sorunlardan dikkatimizi dağıtırız. Ve aslında yeni şeylere aslında ihtiyacımız olmadığını biliyor olsak da, bazen onları satın alma baskısına direnmek imkansız olabiliyor.

Konuyu derinlemesine incelediğimizde ve bu açıklanamaz daha fazla satın alma dürtüsünün altında birkaç nedenin yattığını keşfetti. Size bunların her birini anlatacağız ve alışverişe yönelik zihniyetinizi nasıl değiştirebileceğinizi size bildireceğiz.

1. Başkalarını Etkilemeyi Umuyorsunuz

Başkalarını etkilemeyi umuyorsunuz

Doğal kaynaklar sınırlıdır ve Darwin'in evrim teorisine göre insan, bunlar üzerinde rekabet etmek ve kendi refahı için mümkün olduğu kadar çok şey talep etmek zorundadır. Ancak tüm temel ihtiyaçlarımız karşılandıktan sonra tüketim başka bir şeyden gelir. Bu, insanların gerçekte ihtiyaç duymadıkları şeyleri giderek daha fazla satın alarak zenginliklerini ve önemlerini dünyanın geri kalanına göstermeleriyle sonuçlandı.

Bunun yerine ne yapmalısınız: İyi hissetmenin iyi görünmekten daha iyi olduğunu unutmayın. Çünkü dürüst olalım, başka bir pahalı kazak uzun vadede kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamaz. Ve aynı para karşılığında, spada kendinize bir gün ısmarlayabilirsiniz; buradan dinlenmiş, stresten arınmış ve önünüzdeki tüm zorlukların üstesinden gelmeye hazır olarak geri dönebilirsiniz.

2. Daha Fazlasına Sahip Olan İnsanları Kıskanıyorsunuz

Daha fazlasına sahip olan insanları kıskanıyorsunuz

Kendimizi etrafımızdaki insanlarla karşılaştırmayı severiz . Bu da bizim bir şeyleri gerçekten ihtiyacımız olduğu için değil, sadece arkadaşlarımızda olduğu için satın almamıza neden oluyor. Ayrıca kabul etmek istediğimizden daha benciliz. Geçmişten bahsederken hep en güçlü olanın hayatta kalmasından bahsediyoruz ama aslında bugün de durum pek farklı değil. Başkalarından daha fazla şey satın alarak kişisel krallığımızın boyutunu büyütmeye çalışıyoruz.

Bunun yerine ne yapmalı: Mutluluk gerçekten küçük şeylerde gizlidir . Büyük bir satın alma mutlaka çok fazla mutluluğa eşit değildir. Aldığınız anda size bir heyecan verebilir, ancak bu hızla kaybolur.  Arkadaşlarınız ve ailenizle basit bir akşam yemeği yemek ve güzel bir sohbet etmek çok daha anlamlıdır. Hatta bu anlamlı ilişkilere sahip olmanın hayatta kalma oranınızı artırabileceği bile kanıtlandı.

3. Pazarlamanın Kurbanı Oluyorsunuz

Pazarlamanın kurbanı oluyorsunuz

Bir şeyi satın almanızı sağlamak için kullanılabilecek pek çok numara var ve siz bunların çoğunun farkında bile değilsiniz ama inanın bize şirketler öyle. Yeni bir ürün satın alarak çözebilecekleri bir sorunları olduğunu bilmeyen sözde " soğuk müşterileri " bile ikna etmeyi başarıyorlar. Sıklıkla kullanılan bir yöntem, tüketiciye ürünü deneme fırsatı vermektir. Yeni bir ürünü fiziksel olarak ellerinde tuttukları an, psikolojik sahiplenme duygusu yaratarak  insanların satın alma olasılığını artırabilir.

# sağlık # yeni # psikoloji # şeyler