AK Partili Külünk: "Serbest piyasa bitti"

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi Metin Külünk serbest piyasa ekonomisinin çöktüğünü belirterek, Türkiye’nin Cumhuriyet ilk yıllarında olduğu gibi üretime dayalı devletçi bir ekonomi modeline ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Başkanı Ethem Sancak ve AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi Metin Külünk, Yeni Dünya İş Kadınları Platformu’nca düzenlenen Üretim-İstihdam etkinliğinde buluştu.

AK Partili Metin Külünk, Batı medeniyetinin çöktüğünü ve çürüme politikalarını Türkiye’ye dayattığını söyledi. Külünk, LGBT dayatmalarının rastgele olmadığına dikkati çekti. Aile kurumunu hedef alan bu dayatmalara karşı sessiz kalan kesimleri eleştirdi. Vatan Partisi’nin Batı’nın yozlaşma politikalarına karşı duruşunu takdir ettiğini belirtti.

Metin Külünk, ekonomide serbest piyasa sisteminin çöktüğünü, devletçi bir modele ihtiyaç olduğunu belirtti. Vatan Partisi’nin Üretim Ekonomisi programına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Adayı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, üreticiyi yok sayan batı merkezli ekonomi yönetimleri ile Türkiye’nin borçlandırıldığını ve dışa bağımlı hale getirildiğini belirtti. Bu sistemin artık tıkandığının altını çizen Perinçek, “Türkiye, kritik kararların arefesinde” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak ise iş insanlarına siyasete daha etkin katılım çağrısı yaptı.

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu Kurucu Başkanı Havva Firdevs Külünk’ün moderatörlüğünü yaptığı etkinliğin bir diğer önemli konuğu da Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Elif Eskin’di… Eskin, son yıllarda kadın hareketlerindeki batılılaşmaya dikkat çekti. Kadının üretim ve istihdamda daha aktif yer almasının önemine vurgu yaptı.

# Doğu Perinçek # vatan partisi # ethem sancak # metin külünk