"Türkçe edebiyat" tartışmalarına Ataol Behramoğlu da katıldı

Türkçe edebiyat tartışmalarına Şair Yazar Ataol Behramoğlu da katıldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Behramoğlu, "Türklük ve Türkçe düşmanlığı ya da karşıtlığının asıl adı ve adresi Türkiye düşmanlığı ya da karşıtlığıdır" ifadelerini kullandı.

"Türkçe edebiyat" tartışmalarına Ataol Behramoğlu da katıldı

Türk edebiyatı mı Türkçe edebiyat mı? Bu soru üzerine tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ayrıntı Yayınları Genel Yayın Yönetmeni İlbay Kahraman'ın yaptığı açıklamayla tartışma yeniden alevlenmişti.

Kahraman, "Türkçe Edebiyat" kavramının daha kapsayıcı olduğunu öne sürmüştü. Aydınlık Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nadir Temeloğlu, Kahraman'ın bu açıklamasına tepki göstermiş, "Edebiyatı belirleyen şey dil+kültürdür. Anlattığı toplumdur. Bunların bileşimidir. Bu anlamda Türkçe edebiyat kapsamı dardır" ifadelerini kullanmıştı.

Nadir Temeloğlu'nun ardından bir açıklama da Şair Yazar Ataol Behramoğlu'ndan geldi. Behramoğlu konuyla ilgili, "Türklük ve Türkçe düşmanlığı ya da karşıtlığının asıl adı ve adresi Türkiye düşmanlığı ya da karşıtlığıdır" ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Behramoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

- Türklük ve Türkçe düşmanlığı ya da karşıtlığının asıl adı ve adresi Türkiye düşmanlığı ya da karşıtlığıdır. İçerde ve dışarıda dinci yobazların, Batı ve ABD emperyalizmin bu ülkenin ve bu ulusun canına kastetmiş olanların bin yıllık silahıdır.
# türk edebiyatı # Ataol Behramoğlu