Avrupa'dan Türk yargısına İmamoğlu baskısı

Yunanistan, Alman ve İtalya’nın da olduğu Avrupa ülkelerinden belediye başkanları, İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dayanışma toplantısı yaptı. Toplantıda Türkiye ve Türk yargısı hedef alındı.

İtalya’nın Floransa Belediyesi, kentte yapılması planlanan "Büyüyen ve Gelişen Şehirler Belediye Başkanları ile Buluşma" toplantısını, Ekrem İmamoğlu için İstanbul’a taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasında yapılan toplantıya, Floransa, Atina, Hannover belediye başkanları bizzat katıldı. Toplantıya ayrıca Paris Belediye Başkanı yazılı; Utrecht, Linz ve Hamburg Belediye Başkanları da video-mesaj yolladı.

AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARINDAN İMAMOĞLU'NA DESTEK ZİYARETİ

Toplantıda Avrupalı belediye başkanları Türkiye ve Türk yargısını hedef aldı. Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, provakatif sözler sarfetti. İmamoğlu’na “anti demokratik sansür” uygulandığın öne süren Bakayonnis “Bu, Türkiye’nin hukuk sisteminin Avrupa'dan görünen halidir." ifadelerini kullandı:

- Bizler, büyük laflar etmeye değil, Ekrem İmamoğlu'na desteğimizi tek yürek olarak ifade etmeye geldik. İmamoğlu’na uygulanan anti demokratik sansür; Türkiye'nin hukuk sisteminin Avrupa'dan görünen halidir. Kınıyoruz. Bugün, iki kez seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı sansürleniyorsa, yarın Türkiye'de demokrasiye ne olacak? Vatandaşlar için şafak vakti ne zaman?"

Yunan basını da destek toplantısını ön sıralardan servis etti. Kathimerini gazetesi, Atina Belediye Başkanı Bakoyannis'in İmamoğlu'yla sarıldığı bir fotoğrafı paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cez5alandırılmasına hükmetmişti.

# ekrem imamoğlu # istanbul büyükşehir belediyesi