Babacan HDP'ye kalkan oldu

Anayasa Mahkemesi, 1 buçuk yılı aşkın süredir HDP'nin kapatılma davasını sürüncemede bıraktı. Yüksek mahkemenin karar vermediği her gün terör örgütünün siyasi uzantısının meşrulaştırılmasına neden oldu. Bu kez açıklama Millet İttifakı ortaklarından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan geldi.

Cephede Mehmetçik PKK'ya darbe indirirken siyasi uzantısı HDP ise hâlâ Meclis sıralarında.

Anayasa Mahkemesi 1 buçuk yılı aşkın süredir Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'yi kapatma davası ile ilgili kararını veremedi. Dosyada isim isim yer alan deliller, belgelere rağmen ek süreler ile süreci uzatan yüksek mahkeme, Yargıtay Başsavcısı HDP'nin Hazine yardımı bulunan hesaplarının bloke edilmesi talebini de hâlâ yanıtsız bıraktı.

"MEŞRU PARTİYE KİM TERÖRİST DİYORSA TERÖRÜ ONLAR BESLEMİŞ OLUYOR"

AYM'nin süreci uzatan tavrı terör örgütü uzantısının meşrulaştırılmasına da zemin hazırladı. Sık sık HDP'yi koruyan açıklamalara imza atan Millet İttifakı ve bileşenlerinden bir açıklama daha geldi. Bu kez açıklama sahibi Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Babacan, HDP'ye kalkan oldu:

- Meşru bir partiye kim terörist diyorsa gerçek terörü onlar beslemiş oluyor.

 Askerimize, polisimize, köy korucularımızı şehit eden terör örgütünün uzantısına karşı harekete Vatan Partisi geçti. Sık sık HDP'nin kapatılması gerektiğini belirten Vatan Partisi bu kez eyleme geçiyor.

Vatan Partisi "HDP kapatılsın" iradesi ile 29 Aralık Perşembe günü AYM önünde eylemlere başlıyor. Perşembe günü Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı,parti yöneticilerinin toplumun her kesiminden vatandaşların katılacağı eylemler HDP kapatılana kadar devam edecek.

# hdp # anayasa mahkemesi # vatan partisi # pkk # ali babacan