Bahçeli'den Esad açıklaması: "Görüşme vasatı açılmalı"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşmesi için çağrı yaptı. Bahçeli “Terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Ankara ve Şam arasında üst düzey görüşmenin başlaması gerektiğine işaret etti, terör örgütlerine karşı iki ülkenin iş birliği yapmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesinin yankıları sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Beşar Esad çıkışı geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Mısır'ın ardından sırada Suriye’nin olduğuna dikkat çekti. MHP lideri, Ankara ve Şam arasında diyalog kanallarının üst düzey olarak devam etmesi gerektiğini vurguladı:

- Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır.

 Bahçeli’nin gündeminde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Pençe Kılıç Hava Harekâtı da vardı. Sahada terör örgütlerine göz açtırmayan Mehmetçiğe HDP’nin kapatma kararı ile destek verilmesini isteyen Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’ne çağrı yaptı:

- Bu harekata karşı gelen, bu harekatın durdurulmasıyla ilgili dünyaya çağrı yapan HDP, TBMM’ne sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Bu bölücü şebeke kapatılmasın da Hazine’den aldığı yardımlarla teröristlere para aktarmaya devam mı etsin? Buna göz mü yumalım? Fahiş adaletsizliğe sesimiz çıkmasın mı? Anayasa Mahkemesi’nin hala neyi beklediğini sormayalım mı?

 Diğer yandan Aydınlık gazetesinin Fetullah Gülen'in manevi oğlu Basketçi Enes Kanter'e ABD’de "En Değerli Vatansever" ödülü verilmesine ilişkin haberi de Bahçeli’nin gündemindeydi:

- ABD’nin 10 Kasım 2022 tarihinde, Litvanya’da “Dünya Özgürlükler Kongresi”ni toplayıp hedef ülkelerin muhaliflerini aynı potada buluşturması, mesela Enes Kanter isimli tescilli teröristin oraya katılması, bu çerçevede Cumhurbaşkanımızın iftiralara maruz kalması bir hak mıdır? Yoksa düşmanca bir kampanya mıdır?
# milliyetçi hareket partisi # devlet bahçeli # suriye # Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad