Kılıçdaroğlu yine Dermirtaş'a sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmail Küçükkaya'ya konuk oldu. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun davası üzerinden Selahattin Demirtaş'ı ve Osman Kavala'yı aklamaya çalıştı. Kılıçdaroğlu, Dermitaş ve Kavala'nın mahkumiyetlerinin haksız olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu yine Dermirtaş'a sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun davasında karar çıkması sonrası Berlin programını iptal ederek Türkiye'ye döndü. Türkiye'ye dönmesinin ardından Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Kılıçdaroğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'ın ve Osman Kavala'nın mahkumiyetlerinin haksız olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

- - Osman Kavala niye içeride? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararı olmasına rağmen. Selahattin Demirtaş niye içeride? Yargı kararı olmasına rağmen, serbest bırakın demesine rağmen. Avukatlar içeride mi? Evet içeride. Askeri öğrenciler darbeci diye içeri alındılar. Buna benzer haksızlıklar var.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ NEDEN CEZA ALMIŞTI?

Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Edirne F tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın hakkında 5 ilde 12 dava açılmış durumda. Demirtaş, bu davalarda, "silahlı terör örgütü kurma ya da yönetme", "terör örgütü propagandası yapmak", "suçu ve suçluyu övme", "halkın kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik etme", "suç işlemeye alenen tahrik", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "Cumhurbaşkanına hakaret", "terör örgütü propagandası yapma", "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma", "halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma", "kamu görevlisi aleyhine iftira", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama", "yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından yargılanıyor. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana davada Demirtaş için 7 ayrı suçtan 43 yıldan 142 yıla kadar hapis cezasına isteniyor. 

Demirtaş ayrıca, 28 Mayıs 2021'deki karar duruşmasında 'terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek' suçundan 2,5 yıl hapis cezası verildi. 

# kemal kılıçdaroğlu # cumhuriyet halk partisi # halkların demokratik partisi # selahattin demirtaş