CHP'de yeni MYK belli oldu

CHP, yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu açıkladı. Yeni MYK’da Selin Sayek Böke ve Oğuz Kaan Salıcı yer almadı. Salıcı yerine parti örgütü ve örgüt yönetimleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bağlandı. Eski Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP Genel Sekreteri oldu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, önce istifa etti. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında eski MYK üyeleri parti genel merkezinde bir araya geldi.

CHP’nin 3 Haziran’da yaptığı Parti Meclisi toplantısı ve eski MYK üyeleriyle buluşmasında yeni MYK listesi hazırlandı. CHP, yeni MYK’sını yazılı açıklamayla duyurdu. 
Yeni MYK listesinde 10 Aralık hareketinin önemli isimlerinden eski CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Oğuz Kaan Salıcı yer almadı. Yeni MYK’da Oğuz Kaan Salıcı’nın sorumlu olduğu parti örgütü ve örgüt yönetimleri Kılıçdaroğlu'na bağlandı.

Selin Sayek Böke yerine CHP Genel Sekreteri, 28’inci dönemde milletvekili olamayan eski Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu oldu.

Yeni MYK’da Ali Öztunç, Bülent Tezcan, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Muharrem Erkek, Veli Ağbaba ve Yüksel Taşkın'a yer verilmedi.

CHP’de ekonomi politikaları ve parti sözcülüğü ise yine Faik Öztrak’a emanet edildi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile İyi Partili eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın IMF yetkilileriyle gizli bir toplantı yaptığı ortaya çıkmıştı. Seçimlerden önce de IMF’ci ve batıya yakın ekonomist Daron Acemoğlu ve ABD’li Jeremy Rifkin, CHP’nin danışmanları olmuştu.

CHP’nin MYK’sına yeni eklenen isimlerden birisi de Eren Erdem oldu. Sosyal medya yönetiminin başına geçen Erdem, seçim öncesi sosyal medya hesabında “Kemal Kılıçdaroğlu kazanamazsa istifa edeceğine dair namus sözü” vermişti.

Eren Erdem, 2018 yılında "FETÖ'ye yardım etmek" suçunu işlediği iddiasıyla tutuklandı ardından serbest bırakıldı. CHP’li Erdem, MİT TIR’ları operasyonuna ilişkin tutanaklarının kendisinde bulunması ve bunları yayması nedeniyle suçlanmıştı. CHP Parti Meclisi Üyesi görevini de bir dönem yürüten Erdem, Kürt sorunu için “özerklik” talebini de dile getirmişti.

CHP'de Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu olan Aysu Bankoğlu da Kılıçdaroğlu'nun Londra ziyaretine eşlik edenler arasında yer almıştı. Bankoğlu, Halk TV'de katıldığı programda kimlerin oylarına talip olduklarını seçim döneminde, “PKK'lıdırlar, zillet ittifakı üyesidirler hiç fark etmez. Biz kimin yanında yer aldıysak bellidir" ifadelerini kullanmıştı. Bankoğlu hakkında, terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme suçlarından resen soruşturma başlatılmıştı.

28 Mayıs’tan önce Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu olarak görevlendirilen Devrim Barış Çelik de CHP’nin yeni MYK’sında yer aldı. CHP’li Çelik’in DHKP-C'li avukat Ebru Timtik’in ölümüne üzüldüğü ve “Devlet terörü” ifadesi kullandığı ortaya çıkmıştı.

Eski MYK'dan sadece 4 isme yer verildi. Bu isimler, Ahmet Akın, Bülent Kuşoğlu, Faik Öztrak ve Lale Karabıyık oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# kemal kılıçdaroğlu # chp # MYK # kılıçdaroğlu # eren erdem # pkk # faik öztrak