CHP’li belediye binası PKK’nın ‘merkez üssü’ olmuş

Adana'da CHP'li Seyhan Belediyesi'ne yönelik terör soruşturmasında iddianame tamamlandı. İddianamede “Belediye hizmet binası, terör örgütü PKK'nın eylemleri için merkez üs olarak kullanıldı” ifadesi yer aldı.

Adana'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, HDP il başkanı ve başkan yardımcısı ile KCK/TDÖ sözcüsü Ayşe Irmak ve örgütün sözde Çukurova bölge sorumlusu Mehmet Saruhan'ın da aralarında olduğu 4'ü tutuklu 29 sanık hakkında dava açıldı.

Buyruk hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis talep edilen iddianamede, HDP İl Başkan Yardımcısı Kaya'nın "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından, örgütün sözde Çukurova bölge sorumlusu Saruhan'ın da "silahlı terör örgütüne üye olma", "kanuna aykırı gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme ve bunların hareketlerine katılma" suçlarından 20'şer yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede ise sanıkların Seyhan Belediyesinin ek hizmet binasındaki Binevş Kültür ve Sanat Derneğini, kültür ve sanat faaliyetleri adı altında, terör örgütünün sokak eylemlerini harekete geçirme, genç kitleyi bir araya getirme, ideolojik eğitim verme ve sokak eylemlerine yönlendirme amacıyla "merkez üs" olarak kullandığı anlatıldı.

# Adana # seyhan belediyesi # pkk # Funda Buyruk