Kılıçdaroğlu'nun yeni durağı Almanya: Almanya'yı krize götüren Rifkin de eşlik edecek

Yeni ekonomi programından IMF'cilik ve Batı'ya bağımlılık çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışı gezilerine Almanya ile devam edecek. ABD ve İngiltere'de sıcak para komisyoncularıyla görüşen Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretine ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin de eşlik edecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere'nin ardından 14-17 Aralık tarihleri arasında Almanya'yı ziyaret edecek.

Yeni ekonomi programından üretim yerine IMF'cilik ve Batı'ya bağımlılık çıkan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Berlin, Frankfurt ve Münih’e gitmesi bekleniyor.

ABD ve İngiltere'de sıcak para komisyoncularıyla görüşen Kılıçdaroğlu'na ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin de eşlik edecek. Rifkin bilgisini Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi köşesine taşıdı.

ABD'li Rifkin, Türkiye’de de uygulamak istediği “Yeşil Dönüşüm” programıyla, Almanya başbakanı Merkel'in danışmanı olduğu dönemde Almanya’yı enerji krizine götüren yolun taşlarını döşemişti.

Almanya’nın yanı sıra Portekiz ve Slovenya Başbakanlarına da ekonomi danışmanlığı yaptı. Ancak her iki ülke de, atılan adımlarla ekonomik krizlere sürüklendi. Bu krizlerden Rifkin sorumlu tutuldu.

Ayrıca Rifkin’in bir sunumdan 20 bin dolar aldığı basına yansıdı. ABD’li ekonomist İstanbul’a gelmiş olsa uçak, otel gibi masraflarını da CHP’den alacaktı.

Politikada ve ekonomide batıcı çizgi izleyen CHP'li Selin Sayek Böke de Almaya gezisinde yer alacak. Siyasi geçmişi kabarık olan Böke, 2001 ila 2003 yılları arasında IMF’nin Washington ofisinde ekonomist olarak görev yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun Almanya temaslarında bulunacak bir diğer isim de CHP Sözcüsü Faik Öztrak.

# kemal kılıçdaroğlu # Jeremy Rifkin # almanya # Sıcak para