CHP'li Belediyeden LGBT birimi yalanlaması: ''LGBT propagandasına yer verilmeyecek''

Belediyelerin “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” adı altında LGBT dayatmasına destek vermeleri tepkilere yol açmıştı. O tartışmaların odağından biri haline gelen Esenyurt Belediyesi ise Ulusal Kanal’a yaptığı açıklamada “Esenyurt Belediyesi LGBT Müdürlüğü kuracak” iddialarını yalanladı.

CHP’li bazı belediyelerin LGBT’nin kurumsallaşması için “Eşitlik Müdürlüğü” kurmasının ardından Esenyurt Belediyesi’nin de ‘Eşitlilk’ adı altında LGBT destekli müdürlük kurma telifi verdiği iddia edilmişti.

Esenyurt Belediye Meclisinin son oturumunda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne ait yönetmelik değişikliğiyle ilgili o maddeler ise tartışmalara yol açmıştı. Esenyurt Belediyesi ise Ulusal Kanal’a yaptığı açıklamada o iddiaları yalanlandı.

Söz konusu düzenlemenin; Kadına yönelik şiddet, taciz ve istismarın önlenmesine yönelik faaliyetleri, İstismarın ve şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaları ve Sosyal dışlanma ve ayrımcılığın önlenmesine yönelik projeleri barındırdığı ifade edildi:

- Hayat içinde herhangi bir engeli dolayısıyla kendini ifade edemeyen ya da içinde bulunduğu sosyoekonomik koşullardan, kimliğinden, inancından ve yöresinden dolayı kendini ifade etmekte zorlanan kişilerin, kadınların, çocukların ve yaşlıların desteklenmesini öngören bu düzenleme, “Sapkınlıkla”, “Zehirli” olmakla itham edildi. AK Partili meclis üyeleri, akla, mantığa aykırı bu garip ithamlarını daha da ileriye götürerek, “Esenyurt Belediyesi LGBT Müdürlüğü kurmak istiyor” şeklindeki çarpık ve aslı astarı olmayan açıklamalar ile kamuoyunu yanıltmıştır.
# İstanbul # esenyurt belediyesi # LGBT" propagandası # LGBT dayatması