Demirtaş'tan Babacan'a övgü

Türk kavramını Anayasa'dan çıkaracağını ve ana dilde eğitimi getireceğini açıklayan Ali Babacan'a PKK'nın uzantısı HDP'nin Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'tan destek geldi. Demirtaş, "Babacan’ın açıklamalarını izledim, önemli ve cesur çıkışlar olarak değerlendirdim" dedi.

Eski Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden 6’lı masaya yeni bir mesaj gönderdi.

 "HDP İLE DİYALOG İÇİNDE OLMASI KIYMETLİ"

Demirtaş, Deva Partisi'nin Anayasa'dan Türk kavramını çıkarma teklifini “önemli ve cesur çıkışlar” olarak niteledi. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın “HDP ile yakın diyaloğumuz var” açıklamasını övdü:

Sayın Babacan’ın açıklamalarını izledim, doğrusu önemli ve cesur çıkışlar olarak değerlendirdim. Her konuda bire bir aynı düşünmek zorunda değiliz fakat ben şahsen Sayın Babacan’ın çabalarını, dürüstlüğünü, samimiyetini kıymetli görüyorum. Kendisinin ve partisinin HDP ile daha fazla istişare, diyalog içinde olma isteği ve girişimleri de son derece kıymetli, yapıcıdır. 6’lı masanın HDP ile açık, şeffaf müzakere yürütmesi birçok sorunun aşılmasını sağlayacaktır.

Altılı masaya 'ortak aday' vurgusu yapan terör tutuklusu Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına da olumlu baktığını belirtti.

# ali babacan # selahattin demirtaş # deva partisi