Kılıçdaroğlu ve Akşener'den KYK itirazı

Cumhurbaşkanı depremzedelerin Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlara yerleştirileceğini açıkladı. TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin de bir basın açıklaması yaparak KYK yurtlarının depremzede vatandaşlara tahsis edilmesini desteklediklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu ve Akşener ise karşı çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada depremzedelerin Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlara yerleştirileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı, "Üniversitelerimizi bu noktada tadil ederek Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarını inşallah misafirhane gibi kullanacağız." dedi.

Depremzedeler KYK yurtlarında misafir edilmeye başladı. Antalya'da bazı üniversite öğrencileri, yurttaki odalarına yerleştirilecek depremzedeler için "Çok geçmiş olsun, acınız acımızdır, biz yanınızdayız." gibi notlar yapıştırdıkları dolaplarını yiyecek, giysi ve temizlik malzemeleriyle dolu bıraktı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den KYK itirazı - Resim : 1

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin de bir basın açıklaması yaparak KYK yurtlarının depremzede vatandaşlara tahsis edilmesini desteklediklerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise vatandaşların KYK yurtlarında misafir edilmesine karşı çıktılar. 

# kemal kılıçdaroğlu # cumhuriyet halk partisi # İyi Parti # meral akşener # kredi yurtlar kurumu # Kahramanmaraş # deprem