Savaş: "Bu acı günde siyaset yapmak günahtır"

Depremde en çok yıkım alan şehirlerden biri olan Hatay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Ulusal Kanal’a konuştu. Sosyal medyadaki 'Hatay'da ayrımcılık yapılıyor' iddialarına Lütfü Savaş, 'Hatay halkının arasına kimse fitne sokmasın!' yanıtı verdi.

Depremin büyük yıkıma uğrattığı Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş Ulusal Kanal mikrofonuna konuştu.

İkinci günden itibaren yardımların geldiğini söyleyen Savaş, “Büyükşehir belediyelerimiz, iktidarı, muhalefeti bütün arkadaşlarımız elinden geleni yapmaya çalıştı.” diye konuştu.

Hatay’da deprem sonrası müdahale edebilecek araçlardan pek çoğunun da enkaz altında kaldığını söyleyen Savaş yardımlar sayesinde çok sayıda insan kurtarıldı dedi.

Yıkımın çok büyük olduğunu söyleyen Savaş, 'İNSANLIK ÖLMEMİŞ' herkes elinden geleni yaptı dedi. Savaş “Önümüzdeki süreç Hatay’ı ayağa kaldırma süreci olmalıdır” dedi.

Ulusal Kanal’ın Sosyal medyada etnik kimlik konusunda ayrımcı yorumlar gözlemlemeye de başladık. Bu doğru mu? Sorusuna ise Savaş, “Hatay halkının arasına kimse fitne sokmasın. Bizim bugün acı günümüz. Bu acı günde değil bu ayrımlar, siyaset bile yapmak gerçekten günah. “ dedi.

# Hatay # hatay # Lütfü Savaş # hatay büyükşehir belediyesi # deprem