Devlet Bahçeli: "Binlerce kilometre uzaktan gelip..."

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlarla ilgili, "Binlerce kilometre uzaktan gelen ülkelerin terörle mücadelemize karşı çıkması, haksızlığın hukuksuzluğun tescilidir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "sabır ve tahammülümüz kalmamıştır. Şu anda temizlik ve imha harekâtı kararlılıkla ve kahramanca devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklaması şu şekilde:

- Beyoğlu İstiklal Caddesi saldırısından hemen sonra bölücü terör örgütüne çok daha şiddetli darbeler vurulmuş, teröristlere kaçacak ve saklanacak muhit bırakılmamıştır.
-Şu anda temizlik ve imha harekâtı kararlılıkla ve kahramanca devam etmektedir.
- Türkiye 2023 yılında, yani Cumhuriyet’in yüzüncü yıl dönümünde terör belasından Allah’ın izniyle kurtulacak, tek bir terörist dahi yakayı kurtaramayacaktır.
- Sabır ve tahammülümüz kalmamıştır.
- Bebek, çocuk ve kadın katillerine, mehmetlerimizin, polislerimizin ve korucularımızın kanını döken canilere ihanetlerinin bedeli mutlaka ödettirilecektir.
- Terörle mücadelemiz hakkın, hukukun ve helalin müdafaasıdır.
- Terörle mücadelemiz asayişin, bekanın, güvenliğin, huzurun ve egemenlik çıkarlarının meşru gerekçesidir.
- Son günlerde maalesef bölücü terör örgütünün hain ve hunhar saldırılarında şehit olan kahramanlarımız yüreklerimize hem ateş düşürmüş, hem de mücadele azmimizi kamçılamıştır.
- 25 Kasım 2022 tarihinde, Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, Sözleşmeli Er İsmail Ünal, Uzman Çavuş Mustafa Yıldız; 26 Kasım 2022 tarihinde, Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Sözleşmeli Er Mehmet Demir, Uzman Çavuş Mustafa Işık, Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu 28 Kasım 2022 tarihinde Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit şehadete yürümüşlerdir.
- Şehitlerimiz vatan topraklarına emanet edilmişlerdir. Acıları acımız, sorulacak hesapları da namusumuzdur. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, menzilleri ve şehadetleri mübarek olsun diyorum.
- Geride kalan ailelerinin, silah arkadaşlarının ve milletimizin başı sağ olsun. Sınırlarımızın mücavir bölgelerinde bütün hainler açık hedefimizdir. Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn El Arap mıntıkasında canlı terörist bırakılmamalıdır. Alayı birden ekin gibi biçilmeli, silindir gibi ezilmelidir.
- Kaç gündür dikkatimizi çekmektedir, önüne gelen, dili olan, askerliğin temel kurallarından bihaber, yanaşık düzen nedir bilgisi bulunmayan, askerlik yapıp yapmadıkları dahi belli olmayan ne kadar geveze yorumcu, sözde uzman varsa televizyonlardan Türkiye’nin kara harekatı şu günde olacak, bugünde yapılacak diye konuşmaktadır.
- Deprem olur, bunlar ekrana çıkar. Sanırsınız fay hatlarını avuçlarının içi gibi bilirler. Domates, patates, soğan mevzu bahis olur, bunlar sırasıyla ahkam keserler. Zannederseniz ekonomi dehasıdırlar, marketten, pazardan, bakkaldan neredeyse çıkmadıkları izlenimi verirler. Hep aynı isimler, hep aynı simalar, hep aynı maskaralıklar, hep aynı akıl danelikleri devamlı surette gözümüzün içine sokulmaktadır.
- Hallerine bakmazlar, Hasan Dağına oduna giderler. Türkiye’nin askeri stratejisini küçücük akıllarınca belirlemeye çalışırlar.
- Aslında potansiyel maksatları terörle mücadeleyi sabote etmek, terör örgütünün muhtemel gelişmelerden haberdar olmasını sağlamaktır. Bunlardan bıktık usandık, bu edepsiz, bilgisiz, cibilliyetsiz ve ciddiyetsiz ekran yüzlerinden gerçekten midemiz bulanmaktadır.
- Türkiye’nin ne zaman ve hangi şartlarda muhtemel kara harekâtı yapacağının yetki ve görevi olmayan kişiler tarafından ulu orta dillendirilmesi güvenlik zaafıdır, buna da muhakkak bir sınır konulmalıdır. Havadan yapılan operasyonların ateş destek vasıtalarıyla yerden tahkim edilmesi, nihayetinde kahraman Türk askerinin makul ve planlanmış bir zamanda karadan intikal ederek bölücü terörü kaynağında vurması, böylelikle güney sınırlarımızın A’dan Z’ye emniyete alınması önümüzdeki temel gündemlerden birisidir.
- Dost ve müttefik pozu veren ülkelerin teröristlere canlı kalkan olması mücadelemizi sekteye uğratmamalıdır. Karşımıza kim çıkarsa sonu teröristlerin sonu gibi olmalıdır. Saykıs-Pico haritasının paramparça edilme vakti gelmiştir. Dayatılan coğrafyaların sorgulanma vakti gelmiştir. Masa başında cetvelle sınır çizen sömürgeci anlayışın açtığı dipsiz kuyuların kapatılması milli varlığımız ve milli güvenliğimiz adına bir mecburiyet, bir mesuliyettir. Kandil’den Ayn El Arap’a kadar havadan tahrip, karadan da süpürme harekatıyla bölücü terör örgütünün kafası koparılmalıdır.
- Binlerce kilometre uzaktan gelip sınırlarımızın dibine konuşlanan ülkelerin terörle mücadelemize karşı çıkması, PKK/YPG’yi korumaya alması haksızlığın ve hukuksuzluğun tescilinden başka bir şey değildir.