Erdoğan: ''PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla hareket ediyorlar''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Endonezya ziyareti sonrası gazetecilerle bir araya geldi. İstiklal Caddesinde terör saldırısıyla ilgili 6'lı masaya PKK tepkisi gösteren Erdoğan, PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla beraber hareket ettiklerini kaydetti.

"PKK’NIN PARLAMENTODAKİ UZANTISIYLA HAREKET EDİYORLAR"


Endonezya Bali'de düzenlenen G20 Zirvesi tamamlandı. Endonezya ziyareti sonrası gazetecilerle bir araya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstiklal Caddesinde terör saldırısıyla ilgili 6'lı masaya PKK tepkisi gösterdi. PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla beraber hareket ettiklerini ifade etti:

- Muhalefetin her zaman olduğu gibi bu olayların acısını hissetmeyişine biz zaten alıştık. Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyen muhalefettir. Biz bu muhalefete yabancı değiliz. Bunların tavırlarına da yabancı değiliz. Şu anda bunlar PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı? Beraber hareket ediyorlar. Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Var. Nitekim şimdi bunlardan bazılarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor. Bunlara alıştık.

  "KORKU SENARYOSUNUN BİR PARÇASI"


Saldırının seçimlerle bağlantılı gösterilmesinin nedenini anlatan Erdoğan, bunun terör örgütünün yaymaya çalıştığı korku senaryosunun bir parçası olduğuna dikkat çekti:

- Bu saldırı yaklaşan seçimlerle bağlantılıdır’ gibi bir ifade de terör örgütünün yaymaya çalıştığı korku senaryosunun bir parçası. Ama benim milletimin, benim vatandaşımın feraseti çok yüksektir. Hiçbir zaman bu oyunlara gelmez.


 "SİYASETTE KÜSLÜK OLMAZ"

Dış politikayla ilgili de değerlendirmeler yapan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme mesajı verdi.

2008 yılındaki erken seçimleri kazanarak Başbakan olan Silvio Berlusconi'den bu yana seçim kazanarak başbakanlığa gelen İtalya Başbakanı Georgi Meloni ile yaptığı sohbetle ile ilgili bilgi de verdi Erdoğan. 2 ülke arasındaki ilişkileri yeniden canlandırma konusunda karşılıklı mutabakat sağladıklarını ifade etti.

"CİDDİ MANADA RAHATLATACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 19 Kasım 2022 tarihinden itibaren 120 gün süreyle uzatıldığını açıkladı. Koridor ile ilgili ABD Başkanı Joe Biden’la yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı:

- Sayın Putin’in bize söylediği en önemli başlık, bu tahılı ücretsiz olarak Afrika ülkelerine, Mali, Cibuti, Sudan, Somali gibi ülkelere göndermekti. ‘Burada aynı şekilde bu işin ücretsiz gönderilmesine biz de katkıda bulunuruz’ dedik. ‘Fakir fukara, garip gureba Afrika halkı aç, açık; onları böyle bir konumda bırakmayalım’ dedik. Böyle bir mutabakatımız zaten oldu. İnşallah bu buğdayın gelip bizde una çevrilmesi ve bu şekilde gönderilmesi onları da ciddi manada rahatlatacaktır. Biden tabii bu konularla ilgili önce bize teşekkürünü ifade etti.

"İYİ BİR KONUMDAYIZ"

 Erdoğan, Türkiye’nin küresel boyutta yaşanmakta olan enerji krizinin çözümü bakımından anahtar konumda olduğuna vurgu yaptı:

- Enerji konusunda Türkiye olarak şu an itibarıyla iyi bir konumdayız diyebilirim. Birilerine muhtaç değiliz. Hele hele Akkuyu olayı şurada 2-3 sene içinde bittiği anda, oradan da çok ciddi bir kapasiteyi elde etmiş olacağız. Ardından ben yine Sayın Putin’le Sinop’u da görüşmüştüm. Orada da inşallah dört türbin inşa edeceğiz ve Akkuyu kadar -belki daha fazla- oradan da elde edeceğiz.

"BİZ BUNDAN MUTLU OLURUZ"

Türkiye'nin başarısı TOGG fabrikasının açılış törenine siyasi parti liderlerinin davet edildiğini de hatırlattı Erdoğan:

-Bizim kimseyle alıp veremediğimiz yok. Bunlar bir defa -Bay Kemal başta olmak üzere- tutturmuş Külliye aşağı, Külliye yukarı... Nasıl olduysa bir kere geldi. Gel arkadaş, gel. Burası benim şahsi mülküm değil. Burası bu milletin. Burası hizmet mekânı. Ama yok, tutturdu kafaya onu, o şekilde gidiyor. Şimdi TOGG’la ilgili de hani diyordu ya ‘Nerede fabrika?’ Şimdi gelmek istediklerini söylediler. Buyursun gelsin dedik. Aynı şekilde Meral Hanım da istemiş, o da buyursun gelsin. Gezdirin, görsünler; bütün o robotik sistemleri, makineleri, o araçların tabandan tavana kaynaklarından diğer bütün işlemlerine varıncaya kadar nasıl yapıldığını görsünler. Biz bundan mutlu oluruz. Geleceklermiş

 Sokak köpekleriyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının çalışma yürüttüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı." ifadelerini kullandı.

# tayyip erdoğan # Tahıl koridoru anlaşması # togg