Erdoğan'dan Tarım Bakanı'na talimat

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleri ve bakanlarla yaptığı toplantıda vatandaşın yaşadığı sıkıntılarla ilgili talimat verdiği öğrenildi. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, milletvekilleri illerinde öne çıkan sorunları anlattı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1 Kasım'da partisinin milletvekilleri ile toplantı yaptı. Toplantıya çok sayıda bakan da katıldı.

Toplantının perde arkasına Ulusal Kanal ulaştı. Buna göre, en yakıcı gündem ekonomi oldu. Vekiller girdi maliyetleri altında ezilen üreticilerin talepleri Cumhurbaşkanına iletti.

Toplantıya katılan Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'ye bu konuda yapılan çalışmalar soruldu. Erdoğan, vekillerin anlatımı sonrası Tarım Bakanına "çiftçiye yönelik yeni düzenlemeler yapılsın" talimatı verdi .

Cumhurbaşkanı milletvekillerine “seçime kadar illerinizdeki eksikleri giderin sorunlara odaklanın” talimatı verdi. Milletvekilleri illerindeki öne çıkan sorunları anlattı.

Ortak sorunlardan biri son dönemde özellikle esnafın şikayetlerinin artmış olması. Ticaret yapan vatandaşlar, esnaf kredi konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi. Banka kredilerinin yüksek olması konusunda yapılan şikayetler dile getirildi. Cumhurbaşkanı bu konuda ilgili bakanlıklara kısa sürede bir çalışma yapılması için talimat verdi.

Vatandaşın son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntıların sıklıkla dile getirildiği de anlatıldı. Erdoğan'ın toplantıda fahiş fiyatla mücadele konusuna ağırlık verilmesini istediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı milletvekillerine illerdeki çalışmaların yanı sıra meclis çalışmalarına da etkin katılmalarını söyledi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# tayyip erdoğan # girdi maliyetleri # çiftçi # vahit kirişçi