FETÖ'nün işkenceci subaylarına 'şok' cezası

FETÖ'nün askeri okullardaki işkence subaylarına yönelik soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 eski asker hakkında "işkence yapmak" ve "eziyet etmek" suçlarından 6 yıldan 427 yıla kadar hapis istedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz öncesi askeri okullarda fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak ordudan attığı öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayarak "şok mangası" yapan 8 FETÖ mensubu asker yer aldı. İddianamede sanıklar için "işkence yapmak" ve "eziyet etmek" suçlarından 6 yıldan 427 yıla kadar hapis istendi.

İddianamede, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızma ve askeri öğrencileri örgüte kazandırma yöntemleri anlatıldı. Buna göre, FETÖ'nün ordu içerisinde çoğunluğu ele geçirmek için kendisinden olmayan askeri öğrencileri okullardan tasfiye ettiği vurgulandı.

Örgütün orduda çoğunluğu elde etmeye başladığı dönemlerde FETÖ mensubu olmayan öğrencilere baskı ve şiddetini arttırdığı, bunun da okuldan ayrılan öğrenci sayısına yansıdığı belirtildi.

İddianamede, "2006-2007 yılları arası 79 askeri öğrenci kendi isteği ile veya disiplin kurulu kararıyla okuldan ayrılırken, bu sayı 2012-2013'te 202 olarak kayıtlara geçmiştir" denildi.

 "FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK ŞİDDETTE BULUNDUKLARI ANLAŞILDI"

İddianamede, özellikle sportif eğitimlerde örgüt mensubu olmayan öğrencilerin standart dışı muamelelere tabi tutulduğu ifade edildi:

- Şüphelilerin haksız yere disiplin cezası vermek, diğer öğrenciler istirahat ederken eğitim adı altında yaralanana kadar mağdurlara eğitim yaptırmak, susuz bırakmak, hakaret etmek, sıcak asfalta sadece şortla yatırmak, lağım çukurunda eğitim yaptırmak şeklinde fiziksel ve psikolojik eylemlerde bulundukları anlaşılmıştır.
# fetö # askeri okul # şok mangası