HDP, CHP’lilerin oy vereceği bir aday çıkaracak

PKK'nın Meclis'teki temsilcisi HDP'de muhtemel aday konuşuluyor. Altılı masanın gizli ortağı HDP'nin CHP’lilerin oy vereceği bir aday çıkaracağı gündeme geldi. Bu yönde de Eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Savcısı ve emekli diplomat Rıza Türmen'in adı gündemde.

Altılı Masa adaylık kriziyle boğuşurken PKK'nın Meclis'teki temsilcisi HDP, CHP’lilerin oy vereceği bir aday çıkarmaya hazırlanıyor.

HDP kaynakları, gündemlerinde CHP’den de oy alma potansiyeli taşıyan bir adayın olduğunu söyledi. HDP İstanbul teşkilatından bir isim, “Seçim çalışmaları sırasında CHP tabanını yakından tanıma fırsatı bulduk” ifadelerini kullandı.

HDP'nin muhtemel adayları arasında Eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Savcısı ve emekli diplomat Rıza Türmen'in adı konuşuluyor.

Ayrıca HDP kaynakları, HDP kurmaylarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun izlediği politikalardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan katıldıkları canlı yayında "ortak noktada birleşeceğiz" mesajı vermişti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, HDP ile kapalı kapılar ardında değil kameraların önünde görüştüklerini ifade etmişti. Ayrıca HDP'nin kapatılmasına da karşı çıkmıştı.

# deva partisi # hdp # Sezgin Tanrıkulu # garo paylan # Rıza Türmen