Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattı bir ay ücretsiz olacak

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu hizmete açıldı. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilebilecek hat, 1 ay boyunca ücretsiz olacak. Hattın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kanalı projesini yeniden gündeme getirdi.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Günde 800 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip hatta, saatte 120 kilometre hıza sahip araçlar kullanılacak. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilebilecek. Yeni metro hattı, 1 ay süreyle ücretsiz hizmet verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış törenindeki konuşmasında sık sık CHP’ye gönderme yaptı. Erdoğan ayrıca, tartışmalı İstanbul Kanalı projesini de yeniden gündeme getirdi.

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da İstanbul Havalimanın dünyanın en büyük küresel aktarma merkezlerinden biri olduğunu söyledi. “Yeni hattımız; İstanbul ve tüm Türkiye'ye sağlayacağı katkılarla ülke ekonomisine hizmet edecek muhteşem bir eserdir" dedi .

Kağıthane - İstanbul Havalimanı Metro Hattı 34 kilometre uzunluğunda... Hatıtn uzunluğu, önümüzdeki aylarda Gayrettepe bölümünün de faaliyete geçmesiyle hat uzunluğu 37,5 kilometreyi bulacak.

Metro hattında ASELSAN- TÜBİTAK iş birliğinde yerli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon sistemi de ilk defa kullanılıyor.

# istanbul havalimanı # tayyip erdoğan # Kanal İstanbul Projesi