HDP'li vekil Remziye Tosun’un PKK'nın bomba kuryeliği ortaya çıktı

Yunanistan’daki Lavrion kampında eğitim aldıktan sonra İstanbul’da saldırı hazırlığındayken yakalanan PKK’lı teröristin, HDP'li vekil Remziye Tosun’la irtibatlı olduğu ortaya çıktı. İddianamede ifadesine yer verilen bir terörist, Remziye Tosun’un PKK’nın bomba kuryeliğini yaptığını söyledi.

HDP'li vekil Remziye Tosun’un terör örgütü PKK'nın bomba kuryeliğini yaptığı ortaya çıktı.

Yunanistan’daki Lavrion kampında eğitim aldıktan sonra İstanbul’da saldırı hazırlığı yaparken yakalanan terörist Hüseyin Tanrıkulu hakkında ‘terör örgütü üyeliğinden’ iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamade HDP ayrıntısı dikkat çekti.

PKK'LI TERÖRİSTEN İDDİANAMESİNDE HDP AYRINTISI

İddianamede ifadesine yer verilen Ş.A. adlı terörist, Remziye Tosun’un PKK tarafından hazırlanan bombaların kuryeliğini yaptığını anlattı.

Benim HDP içerisinde faaliyet yürüttüğüm dönemde bu milletvekillerinin gençlik yapılanmasına finans sağladığını gördüm. Bir gün HDP binasında iken Hüsamettin Tanrıkulu da binadaydı. Oturduğumuz sırada Hüsamettin beni çağırarak biraz sonra bir şahsın geleceğini, kapıyı kendisinin üzerine kilitlememi ve kimseyi içeri almamamı tembihledi. Binaya HDP Milletvekili Remziye Tosun geldi. Remziye Tosun çantasından bir poşet çıkardı. Poşet içerisinde kutular vardı. Bu poşetleri Hüsamettin’e teslim etti. Hüsamettin alt kata bu poşetlerle indi. Birkaç gün sonra Hüsamettin’e “Remziye’ye ne verdiğini” sorduğumda ses bombası olduğunu anlattı. Remziye ses bombasını Sur ilçesinde birine teslim etti. Ümit Akgün ve Kamuran (Mustafa) isimli şahıslar bombayı Ben-u Sen Mahallesi’nde polis karakolunun bulunduğu yere attı.

3 Eylül'de İstanbul Esenyurt'ta yakalanan terörist Hüseyin Tanrıkulu’nun hedefinde, İstanbul’daki köprülerin yanı sıra AK Parti milletvekilleri, AK Parti ilçe binaları ve mahalle bekçileri olduğu öğrenildi.

# Remziye Tosun # hdp # pkk