HDP'nin Kobani çağrısına Aleviler geçit vermedi: "Alevi toplumuna ulaşma şansları yok"

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Alevilere ‘Kobani Davası’na sahip çıkma çağrısı yaptı. Alevi önderleri Hasan Karasoy ve Ali Timurtaş Özmen, “Alevi toplumunun mevzilendikleri alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyetidir.” yanıtını verdi.

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Alevilere ‘Kobani Davası’na sahip çıkma çağrısına Alevi önderleri geçit vermedi.


"HDP HER YOLU DENİYOR"

Kenanoğlu, Alevi kurumlarından bir haftayı ‘Kobani Haftası’ ilan etmelerini istedi. Çağrıya eski Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şube Başkanı Hasan Karasoy ve Serçeşme Vakfı ve Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, “Mevzimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti!..” sözleriyle yanıt verdi:

- Bu tür açıklama yapanları gördükçe artık şundan eminim: Alevi toplumunu ve Alevi inanç önderlerini HDP anlayışının içine çekmek için bu sözler temcid pilavı gibi sistematik olarak gündemde tutuluyor. Bir yandan Alevi örgütlerinin söylemleri diğer yandan da HDP’li siyasetçilerin açıklamaları bu hedeflerine ulaşmak için her yolu denediklerini gösteriyor.

"ARTIK ALEVİLERİN YAKASINI BIRAKIN"

 Alevilerin mevzisinin Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurgulayan Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, HDP'ye karşı net mesaj verdi:

- Anlamaya çalıştığım ise böyle yapmakla asıl hedefledikleri ne? Türkiye çok zorlu günlerden geçerken içeriden de bizi ayrıştırmayı amaç edinen açıklamalar yapılması birliğimize ve dirliğimize zarar verebilir. Alevi toplumunun ve Alevi inanç önderlerinin mevzilendikleri alan ve duruşları bellidir: Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti!.. Artık Alevilerin yakasını bırakın.

"ALEVİLERE ULAŞMA ŞANSLARI YOK" 

 Eski Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şube Başkanı Hasan Karasoy da HDP'nin Alevi dernekleri ele geçirme planına dikkat çekti:


-Bunların Alevilere karşı bir projeleri var; Alevi derneklerinin içine girip yönetimlerini ele geçirerek HDP çizgisine getirmeye çalışıyorlar. Tabi bu programı derneklerdeki kendilerine yakın kişilerle yürütmeye çalışıyorlar. Alevi toplumuna ulaşma şansları yok. Çünkü Alevi toplumu duyarlı bir toplum. Alevi toplumu Cumhuriyetçi ve Atatürk’ün yolunda giden bir toplum. Halk bazında başarı şansları olmadığı için dernekler üzerinden yapmaya çalışıyorlar.

 Karasoy, Alevilerin HDP'yi emperyalizmin güdümünde gördüğünü kaydetti:

Kobani ile ilgili mesele de aynı kapıya çıkıyor. HDP gerileme içerisine girdiği için bazı kurumları yanlarına almaya çalışıyorlar ama yine başarı şansları yok. Çünkü Alevi toplumu HDP’ye katil ve vatan haini gözüyle bakıyor. Alevilerin yüzde 90’ı HDP’yi emperyalizmin güdümünde ve Amerika’nın uşağı olarak görüyor. Bizler Anadolu’nun her yerine giderek toplantılara katılıyoruz ve Alevi toplumunun nabzını çok iyi ölçüyoruz.
# Alevilik # hdp # Mustafa emal atatürk