İBB yatırıma bütçe ayırmıyor: Yüzde 34'e düşürmüş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı toplantısında İBB’nin yatırım bütçesine ayırdığı pay tartışma konusu oldu. Yatırım ve Proje İzleme Araştırma Komisyonu'nun 5 aylık çalışması sonrasında tamamlanan raporda İBB’nin son üç yılda yatırım bütçesini yüzde 23 azalttığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Aralık ayı 2'nci toplantısı Saraçhane'de yapıldı. Toplantıda İstanbul’da süregelen ulaşım ve altyapı gibi sorunların çözülememesinin nedeni raporlarla birlikte tartışıldı.

AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Can Erdündar, Yatırım ve Proje İzleme Araştırma Komisyonu'nun 5 aylık çalışması sonrasında tamamlanan raporuna ilişkin bilgilendirme yaptı. Dikkat çeken bilgilerin yer aldığı rapora göre, İBB'nin son 3 yılda yatırım bütçesinin düştüğü tespit edildi.

Raporda; 2018'de yatırım ve proje için sermayeden yüzde 55 oranında pay ayrılırken bu oranların İmamoğlu’nun gelmesiyle 2019'da yüzde 40'a, 2020 ve 2021 yıllarında ise yüzde 34'lere kadar düştüğü yer aldı.

Ulaşım yatırımlarının da düştüğüne dikkat çeken Erdündar, "İBB, 2016-2017-2018 yıllarında raylı sistem çalışmaları için 7.8 milyar TL harcamış ve bu 3 yılın bütçe içindeki payı yıllık ortalama yüzde 13.75'tir” dedi.

# İstanbul # istanbul büyükşehir belediyesi