İçişleri Bakanı Süleyman Soylu o haberi paylaştı: ''Bu ahlaksız teklif doğru mu?''

Oda TV'nin, sorularıyla İBB Başkanı İmamoğlu'nu terleten Ulusal Kanal Muhabiri Ülkühan Doğanbey'i satın almak için yaptığı teklif Bakan Soylu'nun da gündeminde. Aydınlık'ın manşetine taşıdığı o haberi sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Soylu, ''Bu ahlaksız teklif doğru mu?'' ifadesini kullandı.

Ulusal Kanal, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun faaliyetlerini ortaya çıkarmaya devam ediyor. Öyle ki son zamanlarda Ulusal Kanal Muhabiri Ülkühan Doğanbey'in sorduğu sorularla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu köşeye sıkışmış durumda.

Ulusal Kanal Muhabiri Ülkühan Doğanbey, düzenlenen basın toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na iki soru yöneltmişti. 2019 yerel seçimlerindeki öğrencilere ücretsiz ulaşım vaatlerini hatırlatan Ülkühan Doğanbey, 2022'de ulaşıma yüzde 80'in üzerinde zam yapıldığını belirterek İBB Başkanı İmamoğlu'na ''Vaatlerinizi yerine getirmeyi planlıyor musunuz?'' sorusunu sormuş ancak İmamoğlu, ''Burası yeri değil sizleri başka bir platformda ağırlamak isteriz.'' diyerek soruyu cevapsız bırakmıştı. Ulusal Kanal Muhabiri Ülkühan Doğanbey, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne işe alımlarda terör örgütlerinin kırsal alanda sorumlu olduğu isimlerin de bulunduğu iddiası ve işe alımlarda HDP ile bir planlamanın söz konusu olup olmayacağı sorusunu da İmamoğlu'na yöneltmiş ve ''HDP ile veya başka bir siyasi parti ile ortaklık mümkün değildir.'' cevabını almıştı.

Ülkühan Doğanbey, bir başka basın toplantısında da Ekrem İmamoğlu'nu terleten HDP soruları yöneltmişti. Kamuoyuna yansıyana ve HDP kanadından da yapılan ittifak açıklamalarını Ekrem İmamoğlu'na soran Ülkühan Doğanbey'e İmamoğlu, ''HDP'ye desteği için teşekkür ediyorum.'' yanıtını vermişti. İtfaiyeye alınan kişinin terör iltisaklı çıkmasının ardından göreve devam etmesinin sebebinin de sorulduğu İmamoğlu, bu soruya da ''Sorunun muhatabım ben değilim, sayın bakana sorun. Az önce de söylediğim gibi görevden almayacağız devam edecek.'' açıklamasını yapmıştı.

ODA TV ULUSAL KANAL MUHABİRİNİ SATIN ALMAK İSTEDİ

Ulusal Kanal Muhabiri Ülkühan Doğanbey'in kamuoyunda gündem olan ve sosyal medyada da sıkça paylaşılan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu köşeye sıkıştıran sorularının ardından devreye Oda TV girdi.

Oda TV, Doğanbey'e yüksek ücretli ve tüm imkanlarının sağlanacağı bir iş teklifi yaptı. Kendisine yapılan teklifi tereddütsüz reddettiğini ifade eden Ülkühan Doğanbey, süreci şu sözlerle anlattı:

- Türk milleti adına, Türk milletinden gizlenenleri düzenlediği basın toplantılarında İmamoğlu’na sorduk… Oda TV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik, bu sürecin ardından beni aradı. Takip ettiklerini söyledi ve tebrik etti. Görüşmek istediklerini söyledi. Özçelik, birlikte çalışmak istediklerini, bu teklifin Soner Yalçın’dan geldiğini söyledi. Özçelik ‘Tüm şartlarını söyle, hepsini kabul ederiz, hemen başlarsın. Orada kazandığının çok çok üstünde kazanırsın, en düşük 20 bin ile başlarsın yol ve yemek de veriyoruz’ dedi. Maaşla ikna edemeyeceklerini anlayınca kariyer teklifi yaptı ‘Kalıbına sığmayan bir gazetecisin, televizyonda sosyal medyada seni görüyoruz, orada olduğun yerde sayma, buralardan yükselirsin. Burada daha özgür bir gazetecilik var. Biz ilk teklif vereniz ama başka teklifler de olur sen bir düşün.’ dedi. Özçelik’e ‘Ben Aydınlıkçıyım, para veya kariyer için mücadele etmiyorum, inandığım şey için ve Türkiye için bu mesleği yapıyorum.’ dedim kısaca ve teklifi tereddütsüz reddettim. Can Özçelik’e ‘neden bu ısrarınız’ diye sordum ‘Soner Yalçın çok iyi bir patrondur, seni de çok takdir etmiş, soru sorma tarzını çok beğenmiş’ dedi. Soner Yalçın da teklifi reddetmemden 2 gün sonra aradı. Yalçın ‘Biz de geçtik o yollardan ama senin kadar gözü kara değildik, neden reddettin’ dedi. Ona da aynı cevabı verdim. 'Burada çalışırsan oraya da fayda sağlarsın, sadece Oda TV olmak zorunda değil başka kurumlarda da çalışmak isteyebilirsin. Nerede çalışmak istersen orayı söyle, orada da çalışabilirsin, çık başka yerde çalış, dışarıyı gör. Aydınlıkçı olmak burada çalışmaya engel değil ama sen oradan çık ufkun genişler’ şeklinde ısrarına devam etti.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU O HABERİ PAYLAŞTI: ''BU AHLAKSIZ TEKLİF DOĞRU MU?''

Oda TV'nin, Ulusal Kanal Muhaberi Ülkühan Doğanbey'i satın almak istemesini Aydınlık Gazetesi manşetinden okuyucularına duyurdu. ''İmamoğlu'nu terleten Ulusal Kanal muhabirini satın almak istediler'' manşetiyle Oda TV'nin teklifleri ve Ülkühan Doğanbey'in cevabı, 15 Ocak Pazar günü gazetede yer aldı.

Aydınlık'ın yaşanan gelişmeyle ilgili yaptığı haber İçişleri Bakanı

Soylu'nun da gündemine geldi. Sosyal medya hesabından söz konusu haberin paylaşımını alıntılayan Bakan Soylu, attığı tweet'te şunları söyledi:

- Bu ahlaksız teklif doğru mu? İBB kaynaklarıyla televizyon/gazeteler, int. siteleri, gazeteciler, köşeyazıları/manşetler satın alanlar herkesi satın alabileceklerini düşünüyorlar. Bedeli ne olursa olsun sizinle sonuna kadar mücadele edecek, bu Millete gerçek yüzünüzü göstereceğiz.

# ulusal kanal # Ülkühan Doğanbey # ekrem imamoğlu # oda tv