İmamoğlu deprem toplantısında da yok: Reklama var depreme yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem özel gündemi ile toplanamadı. Meclis sıralarının göze çarpan boşlukların yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da 16 milyonun can güvenliğini ilgilendiren deprem konulu gündem toplantısına katılmadı.

16 Milyon İstanbullunun can güvenliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin boş meclis sıralarına emanet.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi “Deprem ve Kentsel Dönüşüm" konulu özel gündemi ile toplandı.

“Deprem bilincini arttırmak istiyoruz, kentsel dönüşüm yapacağız ve riski bina sayısını azaltacağız” vaatleri ile Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, pek çok toplantıya katılmadığı gibi deprem konulu meclis toplantısına da katılmadı.

Meclis toplantısında İmamoğlu’nun yokluğu kadar çoğu boş olan meclis sıraları da göze çarptı. Meclisin sıra dışılıkları burada da bitmedi. Depreme ilişkin söz alan İyi Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı’nın tedbir kapsamındaki önerileri de alay konusu oldu. Sarı depremin yıkımını azaltmak için “sıkuutır kullanımının arttırılmasını” önerdi

Sarı’nın sıra dışı önerisi bununla da son bulmadı. Sarı 17 Ağustos’un farkındalık günü ila edilmesinin depremle mücadelede önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Öte yandan depreme ayrılan bütçenin yetersizliği de tehlikeli bir boyutu gözler önüne serdi.

İBB’ye göre reklama verilen önem depremden fazla. 400 bin binada kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulurken depreme ayrılan bütçe sadece 1 milyar 800 milyon TL. Reklama ayrılan bütçe ise 1 milyar 822 milyon 98 bin 520 TL

İstanbul’da deprem riski her geçen gün artarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme karşı plansızlıkta ısrarcı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# istanbul büyükşehir belediyesi # ekrem imamoğlu # deprem # ibb reklam bütçesi