İyi Parti'den Akşener'in Avrupa yolculuğu açıklaması

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de cumhurbaşkanı seçimleri için icazet turuna çıkması bekleniyor. İyi Parti Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katılabileceği bir ABD ve Avrupa gezisinin olabileceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de ABD ve Avrupa’ya gidebilir.

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Habertürk yazarı Sevilay Yılman’a konuştu. Kılıçdaroğlu’nun ABD ve İngiltere ziyaretleri sorulan Yılmaz, "Biz de gideceğiz” dedi.

İyi Partili Yılmaz, ziyaretlerin bir kısmında Akşener’in de olabileceğini kaydetti. “Çalışmalarımız, planlamalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Kamil Erozan geçen haftalarda ABD’yi ziyaret etmişti.

İyi Partili Yılmaz, Akşener’in adaylığı için “İcazet almaya gitti” yorumlarının yapılmasından korkmadıklarını da işaret etti. Yılmaz, “Ne münasebet! Elbette ki gidilecek yurt dışına… Gidilmek zorunda! Hangi parti olursa olsun…” sözlerini kaydetti. Muhalefetteki tüm partilerin yurt dışına gidip ne istediklerini anlatmasının siyasetteki en doğru tavır olduğunu söyledi.

İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Yılmaz Kılıçdaroğlu’nun doğru bir adım attığını da belirtti. İyi Parti’nin ise daha kapsamlı ve daha güçlü görüşmeler planladığını, daha teknik ve daha matematiksel sunumlar yapacağını vurguladı.

İyi Partili Bilge Yılmaz, Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu’nun davranışlarından aday olmaya istekli olduğunu da işaret eden Yılmaz, “Benim şahsi görüşüm, aday olmak hakkı Kemal Bey’in ama bunun bir yolu, yordamı var” dedi. Kılıçdaroğlu’nun seçilip seçilmeyeceğinin düşündürdüğünü söyleyen Yılmaz, seçime en doğru isimle gitmek gerektiğini de sözlerine ekledi.

# İyi Parti # chp # meral akşener # kemal kılıçdaroğlu