İyi Parti'den Meclis'te Doğu Türkistan kışkırtması

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde İyi Partililer, sözde Doğu Türkistan kışkırtması yaptı. İyi Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “Çin rejimi Doğu Türkistan’daki soydaşlarımıza zulmetmektedir” dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken İyi Parti ve HDP’li milletvekillerinin ifadeleri dikkat çekti.

İyi Partili milletvekilleri komisyon toplantısında sözde Doğu Türkistan kışkırtması yaptı. İyi Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “Çin rejimi Doğu Türkistan’daki soydaşlarımıza zulmetmektedir” dedi.

İyi Partili Sezgin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na seslendi. İyi Partili Sezgin, “Doğu Türkistan’daki hak ihlallerine ses çıkaramıyorsunuz, yavaş yavaş ve tereddüt içinde milletimizin duygu ve düşüncelerini yansıtmaya başladınız” ifadelerini kullandı.

İyi Partili Sezgin’in yanı sıra İyi Parti’den diğer milletvekilleri de benzer vurgular yaptı.

PKK’nın yasal uzantısı HDP’nin Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarıyla ilgili çağrı yaptı. Osman Kavala ve terör tutuklusu Selahattin Demirtaş ile ilgili kesin karar verildiğini öne süren HDP’li Özsoy, AİHM kararlarının uygulanmasını istedi.

# Doğu Türkistan # pkk # İyi Parti # çin