İyi Parti'nin sır dolu ABD ziyareti tepki çekti

CHP'nin hemen ardından ABD’ye giden Millet İttifakı ortağı İyi Parti’ye Vatan Partisi, AK Parti ve MHP'den tepki geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, “Her iki parti de icazet yarışına girmiş görünüyor” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinin hemen ardından İyi Parti'de soluğu ABD’de aldı. İyi Parti’nin ayrıntıları açıklanmayan ziyaretine tepkiler geldi.

ABD’ye giden İyi Parti heyetinde Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan ve yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş yer aldı.

İyi Parti heyetinin ABD politikalarına yön veren düşünce kuruluşları ile bir araya geleceği öğrenildi. İyi Parti heyetinin ABD derin devletinin Türkiye uzmanları ile bir araya gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.

Öte yandan İyi Partili Erozan’ın Meral Akşener’in grup toplantısında kürsüye çıkardığı Uygur ayrılıkçısı Nursiman Abdürreşid’in kardeşi Nur Kashgar ile Washington’da buluştuğu ortaya çıktı. Nur Kashgar, CIA’ya bağlı Özgür Asya Radyosu’nda çalışıyor. ABD'nin Asya ülkelerini karalamak için kurduğu radyo, yaptığı sahte haberlerle dikkat çekiyor.

İyi Parti’nin sır dolu ABD ziyaretine Vatan Partisi, AK Parti ve MHP’den ise ortak tepki geldi. Ulusal Kanal’da konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, CHP ve İyi Parti’nin icazet almak için sıraya girdiğini söyledi:

- Kaderlerini ABD’ye, batıya bağlamışlar. İktidar umudunu milletten değil, ABD’nin kendilerine sağlayacağı hayallerine kendilerini bağlamışlar. Bu çerçevede bir ziyaret yapıyorlar aslında. )) Ziyarete bir tepki de Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’den oldu. Aydemir, ABD’ye “Emrinizdeyiz” demek için sıranın İyi Parti’de olduğunu işaret etti.

“EMRİNİZDEYİZ’ DEMEK İÇİN SIRADALAR”

- Kılıçdaroğlu gitti, 'Emrinizdeyiz' dedi. Şimdi İyi Parti aynısını, vakit geçirmeden Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan ile hayata geçiriyor. Bizi arayanlar, 'Bununla ilgili söyleyecek bir şeyiniz yok mu?' diye sahadan aldığımız tepki var. Milletin tepkisi buna. Ayıptır. 'ABD bizi desteklesin, milletin desteklemesinin ehemmiyeti yoktur' diyorlar.

 "ABD'DEN İCAZET ALMAYA ÇALIŞAN BİR YAPI"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da İyi Parti'nin ABD ziyaretini değerlendirdi. Akçay, "ABD'den icazet almaya çalışıyorlar" dedi:

- Bunlar milletten değil Amerika'dan icazet almaya çalışan bir yapı. İcazet almaya çalışıyorlar. Onlara tabii olmayı taahhüt ediyorlar. Zaten Türkiye'de de sürekli büyükelçilerle görüşüyorlar. Bunların millete bir taahhütleri de yok. Taahhütleri ABD'ye ve Avrupa Birliği ülkelerine.
# İyi Parti # chp # abd