Kılıçdaroğlu kimyasal silah iftirası karşısında sessiz kaldı

Türk ordusu kimyasal silah kullandı yalanı ile Türkiye'ye karşı Uluslararası müdahale zemini yaratılmaya çalışıyor. Ancak bu konu ana muhalefet partisi liderinin gündemine giremiyor.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis grubuna hitap etti. Ancak kimyasal yalanına değinmedi.

Kimyasal silah, yakın tarihin büyük yalanı olarak hafızalarda tazeliğini koruyor. Amerika Birleşik Devletleri, kimyasal silah bahanesiyle Irak'ı işgal etti. ABD 1 milyondan fazla Iraklı'yı öldürdü, ülkeyi de fiilen böldü. Aynı senaryo Suriye'de de uygulandı. Amerikan emperyalizmi kimyasal silah bahanesiyle Suriye'de müslümanları katletti, katletmeye de devam ediyor.

Aynı senaryo bu kez Türkiye için sahneleniyor. Amerikan derin devleti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde kimyasal silah kullandığı yalanı ile Türkiye'yi uluslararası müdahalelere açık hale getirmeye gayret ediyor.

Türkiye'de liderler ve devlet yetkilileri bu yalana ilişkin mücadele veriyor. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 gündür konuyla ilgili tek söz etmiyor.

TBMM grubuna seslenen Kılıçdaroğlu, Amasra'da yaşamını yitiren maden şehitlerini andı, Gezi tutuklularına selam gönderdi, İstanbul Barosu Başkanlığına seçilen Avukat Filiz Saraç'ı tebrik etti ancak PKK'nın kimyasal yalanına ve bu iftiraları Türkiye'de dillendirenlere karşı hiçbir açıklama yapmadı.

Grup konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun hedefinde AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal vardı. Kılıçdaroğlu Ünal'ı Cumhuriyeti ve Harf Devrimi'ni hedef almakla suçladı, “Bu anlayış SADAT kafasıdır” dedi.

- Yuh çekmeyin, sizin nefesinize yazık, tarih bilmiyorlar, hurafelerle tarih öğrenilmez. Bu anlayış SADAT kafasıdır. Senin diline hakaret eden bir adamla senin ne işin var

CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da her zaman yaptığı çağrıyı yineledi, "gel TV'de çık karşıma, neden korkuyorsun ifadelerini kullandı:

- Korkma Erdoğan korkma ben adam yemem. Bilgiyle, birikimle gel karşıma neden korkuyorsun? Vizyon konuşacakmış gelsin konuşalım. 50 tane televizyonun var, 100 tane gazeten var. Ben söyledim yine söylüyorum. Sizin lideriniz neden bir Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmaya cesaret edemiyor? Bakanlarını, danışmanlarını, prompterini de al neyi alırsan çık karşıma. Hodri meydan diyorum.


 

# kimyasal silah # kemal kılıçdaroğlu # pkk