Kılıçdaroğlu'ndan ABD'de Batı yanlısı itirafı: ''Ukrayna’nın yanında yer almalıyız''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’de ‘siyasi tutukluları bırakacağız’ mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, “Farklı düşünceye sahip olan insanların hapse atılmaları doğru değil” dedi.

ABD’de olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boston’da öğrencilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Siyasi tutukluları serbest bırakacak mısınız?” sorusuna “Farklı düşünceye sahip olan insanların hapse atılmaları doğru değil” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Washington’da da John Hopkins Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Burada da batı yanlısı olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ukrayna’nın yanında yer almalıyız” dedi:

- Rusya ile ekonomik ilişkilerimiz var… Ekonomik ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Ama biz batı uygarlığının bir parçası olmak istiyoruz. Rusya ile kavga etmenin bir mantığı yok zaten. Rusya-Ukrayna savaşında, Ukrayna’nın yanında yer almamız gerektiğini düşünüyoruz.

 Kılıçdaroğlu’na Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili de soru soruldu. Kılıçdaroğlu, “AB üyeliği, bizim, altı liderin de ortak hedefi. AB’ye tam üye olmak istiyoruz” dedi:

- AB’nin demokratikleşme açısından yeni bir fasıl açmasını beklemeden, bütün demokratik hamleleri yapmaya kararlıyız. Biz kendi özgür irademizle, kendi ülkemize, demokrasinin bütün kurallarını getireceğiz.

Kılıçdaroğlu, Washington’daki temaslarını düşünce kuruluşlarıyla sürdürecek. Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti’ye yakınlığıyla bilinen Center for American Progress’i ziyaret edecek.

Gazeteci Tülin Daloğlu’nun aktardığı bilgilere göre bu düşünce kuruluşunda kapalı bir toplantı yapılacak. 35-40 kişi katılacağı toplantıya Amerikan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ofisinden de katılım olması bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon’dan da katılım olacağı değerlendiriliyor.

Ardından Kılıçdaroğlu, Washington Post gazetesini ziyaret ederek öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı için başsağlığı dileyecek. Kılıçdaroğlu, bu ziyaretin ardından Kaşıkçı'nın arkadaşları tarafından kurulan DAWN derneğini ziyaret edecek.

Blockchain Derneği ile American Purpose dergisi yetkilileri ile buluşacak olan Kılıdaroğlu, Jeffrey Gedmin Derneği’nde de bir akşam yemeğine katılacak.

# chp # washington # kemal kılıçdaroğlu # John Hopkins Üniversitesi