Konsoloslukların kapatılma amacı seçim mi?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı ülkelerin Türkiye'deki diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerini geçici olarak kapatmasına ilişkin açıklama yaptı. Bakan, Batı ülkelerinin bu adımlarının Türkiye'deki seçimlere müdahale olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı bir canlı yayın programında bazı Batılı ülkelerin Türkiye'deki konsolosluklarını kapatmasına ilişkin konuştu. Bozdağ, bu adımın Mayıs ayında yapılması planlanan seçimlere yönelik bir adım olduğunu belirterek şunları kaydetti:

- Bu seçimler Amerika'nın ve Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin hesaplarını hem bölgemizde hem de dünyadaki hesaplarını da doğrudan ilgilendiriyor. Yunanistan'a ABD üsler kuruyor, silahlar veriyor. Doğu Akdeniz'de çok ciddi gaz ve petrol yatakları var. Onun için yığma yapıyor. Hesap o denizin altındaki rezervler. Esas hedef seçim. ABD'nin Başkanı Sayın Biden aday olduğu dönemde Türkiye'nin seçimlerine müdahale edeceğini hatta hangi usulde müdahale edeceğini dünyanın gözünün içine baka baka canlı yayında açıkladı. Muhalefete destek vereceklerini açıkladılar. Hem Washington Post hem The Economist hem Deutsche Welle hem de daha pek çok basın yayın organı Türkiye'nin seçimlerine işaret değil, doğrudan müdahale ediyor.

Bozdağ, İsveç ve Finlandiya'dan teröristlerin iadesi konusunda gelinen aşamayı da anlattı. Bakan, " 33 kişi istedik. Bugüne kadar İsveç ve Finlandiya herhangi bir teröristi iade etmemiştir" dedi.

# konsolosluk # Biden