Montrö bildirisi davasında karar açıklandı

Kamuoyunda Montrö Bildirisi davası olarak bilinen davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, tüm sanıklar hakkında "suçun yasal unsurlarının oluşmadığı" gerekçesiyle beraat kararı verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın karara itiraz edeceği öğrenildi.

Kamuoyunda Montrö Bildirisi davası olarak bilinen davada karar açıklandı.

Dava 20 Aralık’ta Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Davanın önceki duruşmasında savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada sanıklar, Atilla Kezek, Ergün Mengi, Işık Biren, İlker Güven, Namık Kemal Çalışkan, Cem Gürdeniz ve Türker Ertürk'ün "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçunu işledikleri kaydedildi.

Adı geçen sanıkların 3 yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenildi. 91 sanığın ise beraati talep edildi.

20 Aralık’taki duruşmada son savunmaların alınmasının ardından mahkeme heyeti nihai kararını açıkladı.

Mahkeme, tüm sanıklar için "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan beraat kararı verdi.

Diğer yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı verilen beraat kararlarına, Ankara Bölge Adliye Mahkemesinde itiraz edecek. Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kararı istinafa taşıyacak.

Başsavcılık, esas hakkında mütalaada cezalandırılması talep edilen sanıklar yönünden kararın bozulmasını isteyecek.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Montrö tartışması # amirallerin bildirisi