PKK'nın kuryesi HDP

HDP'li vekillerin Terör örgütü PKK'ya kuryelik yaptığı ortaya çıktı. PKK’nın yurtiçinde topladığı paraların, HDP vekilleri Nadir Yıldırım, Özdal Üçer ve Nursel Aydoğan aracılığıyla Kandil’e ulaştırıldığı savcılık dosyasında yer aldı.

Ankara merkezli yürütülen terör soruşturmasında gizli tanık ve şüphelilerin itirafları, HDP-PKK ilişkisini bir kez daha gözler önüne serdi. HDP’li vekillerin PKK’ya kuryelik yaptığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturmada, PKK/KCK’nın mali sorumlusu olduğu belirlenen Murat Yılmaz'ın 'Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22.5 yıla kadar hapsi istendi.

Murat Yılmaz hakkında ifade veren Ulaş kod adlı gizli tanık, Yılmaz'ın, PKK elebaşları Duran Kalkan ve Murat Karayılan'ın talimatıyla, KCK’nın ‘Türkiye maliyesi sorumlusu’ olarak görevlendirildiğini söyledi. Yılmaz'ın Türkiye'de toplanan trilyonlarca lirayı HDP vekilleri Nadir Yıldırım, Özdal Üçer ve Nursel Aydoğan aracılığıyla Kandil'e teslim ettiğini aktardı.

Savcılık dosyasında da yer alan ifadesinde gizli tanık, KCK Türkiye ve HPG mali yapılanmalarından Murat Karayılan'ın birinci derecede sorumlu olduğunu söyledi. Karayılan'ın talimatıyla HDP'li belediyeler aracılığıyla Kandil'e giden para trafiğini de anlattı.

“PKK’NIN KURYESİ HDP”

HDP veya DBP'nin kazanmış olduğu belediyelerin imardan sorumlu başkan yardımcıları ihale, imar ve ruhsat işlemlerinde kayıt dışı alınan paraların KCK Türkiye genel maliyesine aktarır. Oradan da milletvekilleri veya özel kuryelerle Kandil'de bulunan KCK yürütme konsey üyesi Murat Karayılan'a aktarılır.

# hdp # pkk # kurye # hdp millet vekili