PKK'yı besleyen ABD çıkmazda: ''Koruyamam ama belki kaçırırım''

Türkiye'nin sınır içi ve sınır ötesinde kararlılıkla sürdürdüğü terör operasyonları ABD'nin kara gücü PKK'yı köşeye sıkıştırdı. Terörü besleyen ABD de zorda. Terör örgütüne güvence dahi veremeyen Washington, sadece vize vaadinde bulunabiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri belirlenen hedefleri tek tek imha ediyor. Üstelik köşeye sıkışan PKK'dan kaçıp teslim olanların sayısı da artıyor.

Türkiye'nin terörün kökünü kazımak için verdiği mücadele, PKK ve onun destekçisi ABD'yi zora soktu.

Terör örgütüne güvence dahi veremeyen Washington, sadece vize vaadinde bulunabiliyor. Senatoya sunulan yasa taslağında toplam 20 bin kişiye başvuru hakkı tanınması öngörülüyor.

Suriye’nin kuzeyinde konuşlanan PKK üzerindeki baskı arttıkça, ABD Kongresi’nde PKK üyelerine göçmen vizesi vermeye yönelik hamleler de çoğalıyor.

United World International isimli haber analiz sitesine göre bu amaçla bir dizi yasa tasarısı ABD'de hem Temsilciler Meclisi hem de Senato'ya sunuldu.

Bu önergeler, Senato ve Temsilciler Meclisi alt komisyonlarına havale ediliyor, ancak yasalaşmıyor. Bununla birlikte, 2021 yılında Suriye’deki PKK'lılara ABD’ye göç imkanı sağlayacak yeni yasa önergeleri geliyor.

Şubat ayında yine göçmenlik vizesi başvurusu imkanı sağlayan bir önerge, 26 senatör tarafından Senato’ya sunuldu. Üstelik bu sefer, “ABD Vatandaşlık Yasası” altında.

# abd # pkk # suriye # vize # senato