Soylu: ''Hesapların 3’te 1’i bot ve terör destekçisi''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7. Uluslararası Siber Suçlar Çalıştayı'nda konuştu. Vatandaşlara seslenen Soylu, "Sosyal medyaya karşı dikkatli olun” uyarısı yaptı. Türkiye’de kullanılan hesaplardan 3’te 1’inin bot ve terör destekçisi hesaplar olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca düzenlenen 7. Uluslararası Siber Suçlar Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, 2022'de terör örgütü yanlısı yorum ve paylaşım yapan 132 bin 310 sosyal medya hesabı tespit ettiklerini söyledi.

Soylu, bu hesaplardan 67 bin 385'inin kullanıcısını bulduklarını, suç unsuru içeren 9 bin 314 kullanıcıyı yakalayarak adli makamlara teslim ettiklerini belirtti.

Soylu, sahte hesaplar tarafından yürütülen propagandaya da dikkat çekti. Türkiye’de var olan hesapların yüzde 24’ün sahte hesap olduğunu söyledi.

Bakan Soylu vatandaşlara "Sosyal medyaya karşı dikkatli olun. Doğru ve yanlış, bilgiden emin olmadan, zihin pencerenizden süzmeden dalgaların üzerinden sörf yapmayın” uyarısında bulundu.

# süleyman soylu # sosyal medya