Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı - Amiral Soner Polat Kurultayı (27 Kasım - 2. gün)

Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı'nda ikinci gün sona Erdi. Vatan Partisi, Kurultayın 2. Günü, Büyük Anadolu Oteli’nde yapılan görüşmelerle devam etti.

2. Günkü buluşmanın açılışında konuşan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi’nin öncüyü örgütleme sürecinden milleti örgütleme sürecine girdiğini söyledi:

- Omzumuzda dünyanın sorumluluğu var. Doğru program ve zeminde geniş kesimlerle birleşmeliyiz. Bunları yaparken öncü kimliği ideolojik disiplini koruyacağız. 6 ay sonra yüzde 7'yi aşarak Meclis'te olacaksak, ona uygun çalışmamız lazım.  Vatan Partisi Amiral Soner Polat 11. Olağan Genel Kurultayı 2. Gününde Büyük Anadolu Oteli’nde yapılan görüşmelerle devam etti. Önceki gün Ankara Arena’da yapılan büyük açılışla başlayan kurultayda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olarak seçilmişti. Kurultayın 2. Gününde ise seçim sürecinde ve sonrasında Vatan Partisi’nin yürüteceği strateji görüşüldü.

2. günün açılışında konuşan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi’nin Türkiye’yi yönetecek gücü olduğunu belirterek öncüyü örgütleme sürecinden milleti örgütleme sürecine girdiklerini belirtti:

 - Vatan Partisi, Asya'nın ender partileri arasında. Bu tablo omuzlarımızdaki sorumluluğu hatırlatmalıdır. Önümüzdeki yıllara hazırlanmamız lazım. Türkiye'yi yönetecek sorumluluğu, iddiamızı ilan ettik. Cumhurbaşkanı adayımız Doğu Perinçek, resmi olarak ilk defa açıklandı. Bu Türkiye'yi yönetiriz, gücümüz var demek. Diğerleri gibi bunalımlar, kavgalar, hesap kitaplar içinde değiliz. İktidar yürüyüşündeki sorun ve çözümler nelerdir, onlara değinmek istiyorum. Bizim içine girdiğimiz ve faaliyet raporunun özünü oluşturan en önemli saptama öncü örgütlenmesinde, millet örgütlenmesine geçiyoruz. Bu parti tarihinde bir dönüm noktası. Öncüyü örgütledik, şimdi bir virgül atıyoruz milleti örgütlemeye geçiyoruz. Böyle olsun dediğimiz için değil süreç, zemin, gerçeklere bakınca buna çok müsait... Milleti örgütleme çağına geçiyoruz. Bu çağ değişikliği bizim için iktidar mevzisine sıçrama anlamına geliyor. Görevler bu nesnel duruma uygun olmak zorunda.  Vatan Partisi Genel Kurultayı’na uluslararası partilerden de yoğun ilgi vardı. İlk gün kurultaya katılan Abhazya Türkiye Büyükelçisi İbrahim Avidzba, Rusya Rodina (Vatan) Partisi Prezidyum Başkanı (Genel Sekreteri) Valeri Şinarenko, Fransa İlerleme ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı, Fransa Cumhurbaşkanı adayı, Jacques Cheminade, İsviçre Komünist Partisi Genel Sekreteri Massimiliano Arif Ay, Cezayir Sahra Halklarıyla Dayanışma Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Debeche, Sahra Demokratik Halk Cumhuriyeti Polisario Cephesi Siyasi Büro Üyesi Salama Brachim El Bachir, ikinci gün de salonda yer alarak kurultayı takip etti.

 "TEK KUTUPLU DÜNYAYA KARŞI MÜCADELEDE BİRLİKTE OLACAĞIZ"

Kurultayın ikinci gününde Suriye’de iktidar partisi olan Baas Partisi’nin özel olarak gönderdiği mesaj da okundu. Beşar Esad’ın genel başkanı olduğu Baas Partisi’nin gönderdiği mesajda Vatan Partisi'ne Suriye halkına desteği için teşekkür edildi:

- Türkiye’deki Vatan Partili yoldaşlar sizlere 11. Kurultay’ınızda başarılar dilediğimizi iletmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Ve bu kurultayın başarılı geçmesini ve hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Vatan Partisi ve dost Türk halkı için her daim ilerleme ve istikrar temenni ediyoruz. Sayın Beşar Esad liderliğindeki partimiz bugünkü dünya koşulları hakkındaki değerlendirmelerinize tamamen katılmaktadır. Asya kıtasını gerçek görevine ve rolüne dönüştürecek olan mücadelemizde hep birlikte geleceğin ufkunu inşa edeceğiz; yeni kurulacak dünya düzeninde devletlerin egemenliğine, bağımsızlığına, insani değerlerin tesis edilmesine, yeni liberal düşüncelere ve emperyalizme karşı gerçek demokrasinin, sosyalizmin ve özgür halkların ve devletlerin birbirleri ile saygıya dayalı yeni bir dünya düzeninin kurulmasında hep birlikte bu mücadele de yer alacağız. Hegemonyacı kuvvetlerin ve emperyalist devletlerin müdahalesi sebebiyle Suriye halkı bugün çok büyük zorluklar yaşamaktadır. Bu kuvvetlere karşı mücadelemizde yanımızda olduğunuzu biliyoruz. Tek kutuplu dünya ve hegemonyasına karşı bu mücadelede birlikte olacağımıza dair inancımız tamdır. Türkiye’deki mevcut hükümetin Suriye’de yaşadıklarımızda payı ve sorumluluğu olmasına rağmen Türk halkıyla en yakın dostluk, dayanışma ve kardeşliği tesis etme niyetinde olduğumuzu bilmenizi isteriz. Partimiz ve Vatan Partisi arasında en iyi ilişkilerin ikame edilmesi için ve iki halkın birlikte geleceği inşa etmesi için ve bölge ve dünya halkları arasındaki dayanışma ve kardeşliği tesis etmesi için kurultayınızın başarılı çalışmalara imza atacağına dair inancımız tamdır. Derin saygılarımızı lütfen kabul ediniz. Sizlere başarılar diliyoruz.
 Daha önce alınan kararlarla parti üyelikleri düşürülen Osman Yılmaz ve Hikmet Çiçek de Vatan Partisi Kurultayı’na yeniden üye olmak için başvurdu. Vatan Partisi tüzüğüne göre yeniden üyelik kabulünü yalnızca genel kurultay yapabiliyor. Yılmaz ve Çiçek, genel kurultay kararıyla yeniden Vatan Partisi üyeliğine kabul edildi.

Kurultay, büro başkanlarının ve delegelerin gündeme ilişkin yaptığı katkılarla devam etti.

# Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı # amiral soner polat # vatan partisi # Doğu Perinçek # Vatan Partisi Özgür Bursalı