Mehmet Sevigen'den kritik açıklama: Rifkin'i CHP'ye ABD atamış

CHP’li eski Milletvekili Mehmet Sevigen, ABD’li Jeremy Rifkin’in CHP’ye ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake tarafından tavsiye edildiğini söyledi. Sevigen, “ABD Büyükelçisi, bunu Kemal Bey’e öneriyor. Tanışalı 1 ay olduktan sonra, Türkiye’nin bütün ekonomisini bu adama emanet ediyor.''

CHP’li eski Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’li başdanışmanı Jeremy Rifkin ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sevigen, Rifkin’in CHP’ye ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake tarafından tavsiye edildiğini söyledi. Sevigen, “ABD Büyükelçisi, bunu Kemal Bey’e öneriyor. Tanışalı 1 ay olduktan sonra, Türkiye’nin bütün ekonomisini bu adama emanet ediyor. Bu, ulusal birliğimize zarar verirse, kimse bunun altından kalkamaz” ifadelerini kullandı.

Sevigen’in açıklaması ABD Başkanı Biden’ın Türkiye’de muhalefeti destekleyerek iktidarı değiştireceği sözlerini tekrar gündeme getirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi Flake ile birçok kez görüşme yapmıştı. 2 ay önce de ABD’ye bir gezi düzenlemiş ve burada çeşitli temaslarda bulunmuştu.

Mehmet Sevigen, Kılıçdaroğlu’nun yeni ekonomi danışmanları için “Bunlar parayla hizmet veren insanlar. Ne oldukları belli değil.” İfadelerini kullandı. CHP yönetiminden, Jeremy Rifkin ve diğer danışmanlarla yapılan sözleşmelerin içeriğinin açıklanması istedi.

# Mehmet Sevigen # chp # abd # jeffry flake