Soylu: ''Jeremy Rifkin tutmayınca iftiralarla gündem değiştirme çabasında''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cari açığın uyuşturucuyla kapatıldığına yönelik iftirasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yanıt geldi. Soylu, “Jeremy Rifkin de tutmayınca bayatlamış iftiralarla gündem değiştirme çabasında” dedi.

2023 yılı bütçesi görüşmeleri Meclis Genel Kurulu’nda başladı. 12 gün sürecek mesainin ilk gününde siyasi partilerin grupları, bütçenin tümü üzerinde söz aldı. CHP grubu adına konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cari açığın uyuşturucuyla kapatıldığına yönelik iftirasını sürdürdü.

Kılıçdaroğlu’ndan sonra AK Parti adına AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş konuştu. Kurtulmuş konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş konuşurken CHP’li milletvekilleri sloganlar attı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop uyarmasına rağmen Ak Partili ve CHP’liler arasında gerginlik yaşandı. Türkiye, Meclis’ten sorunlarına çözüm beklerken milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. Arbedenin ardından oturuma ara verildi.

Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu iftirasına yanıt ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Jeremy Rifkin de tutmayınca bayatlamış iftiralarla gündem değiştirme çabasında” dedi:

- Polise, Jandarmaya, Mehmetçiğe, devlete 'cari açık uyuşturucuyla kapatılıyor' iftirasını ispat edemeyip lafın altında kalınca, Jeremy Rifkin de tutmayınca bayatlamış iftira/dedikodularla gündem değiştirme çabasında.
- Türkiye'de ahlak dediğimiz şeyi çok yıprattınız ve bu Meclis'in itibarına çok büyük darbeler vurdunuz. Bu Meclis'e Gazi Meclis' diyorsunzu değil mi, öyle diyorlar. Hayır, hayır

Kılıçdaroğlu’nun Gazi Meclis’e yönelik sözlerine ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop tepki gösterdi. Oktay, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada “FETÖ’nün sözcülüğüne soyunanların bu Meclis'e Gazi Meclis demelerini beklemek hayaldir” ifadelerini kullandı. Oktay, CHP’nin Kandil'den emir aldığını da söyledi:

Meclis Başkanı Mustafa Şentop da Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Şentop, Kılıçdaroğlu’nun Gazi Meclis’e yönelik sözlerinin “Saygısızlık” olduğunu söyledi:

- Meclisimizin gazi meclis ünvanı hiç parlamentoya nasip olmaz. TBMM milli mücadeleyi yönetmiştir. Gazilik ünvanının tesadüfen olmadığının 15 Temmuz da göstermiştir. Bu saldırı saygısızlık. TBMM’ye hürmeti olmayanların millete vaadi olamaz. Parlamentoya saygınız yoksa niye Meclis’tesiniz.
# Jeremy Rifkin # kemal kılıçdaroğlu # Meclis Genel Kurulu # uyuşturucu # iftira