Eşitlik adı altında LGBT propagandası: 34 Belediyede LGBT merkezi

İçişleri Bakanlığı, Bursa Nilüfer Belediyesinde LGBT için özel dayanışma merkezi açıldığı yönündeki iddiaları araştırmak üzere ön inceleme başlattı. Ancak bu durum ne ilk ne de son… Çoğu CHP'li olmak üzere 34 belediyede ‘eşitlik birimi’ bulunuyor.

Avrupa Birliği'nce fonlanan Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nin raporuna göre, Türkiye'de 34 belediyede eşitlik birimi var.

Çoğunluğu CHP'li belediyelerde yer alan bu birimler, 2006 yılında kurulmaya başlandı ve 2010’da uluslararası örgütlerin desteğiyle yaygınlaştı. Batı emperyalizminin cinsiyetsizleştirme projesine hizmet eden Eşitlik Birimleriyle, kadın-erkek eşitliği adı altında LGBT propagandasına alan açılıyor.

EŞİTLİK ADI ALTINDA LGBT PROPAGANDASI

Hollanda'dan fonlanan Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı'nın 2019'da yayımlandığı rapora göre, Kadıköy ve Şişli Eşitlik Birimleri, bu alanda örnek… Şişli Belediyesi’ndeki eşitlik biriminin faaliyet alanı şu şekilde tanımlanıyor:

- Yerel yönetimlerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve hak temelli sosyal politikaların ana akımlaştırılmasıdır. Çoklu ayrımcılığa karşı politikalar oluşturmak hedefiyle kadın, çocuk, genç̧, engelli, yaşlı, LGBTİ azınlık ve mülteci olmak üzere sekiz ayrı dezavantajlı gruba yönelik çalışmalar yürütmektedir.

Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nin projeleri yabancı kaynaklardan fonlanıyor. Örneğin Türkiye’de Katılımcı Demokrasinin Güçlendirilmesi: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi Projesi, Avrupa Birliğince finanse ediliyor. Projenin bütçesi 1 milyon 628 bin avro…

CEİD, bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarına verilmek üzere 400 bin avro hibe programı da açtı. Bu kapsamda, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği’ne Adana Büyükşehir Belediyesi’ni toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde izlemesi için 36 bin 154 avro hibe verildi.

İçişleri Bakanlığının ön inceleme başlattığı Nilüfer Belediyesi ise LGBT konusunda en faal belediyelerden biri. Nilüfer Belediyesi eşitlik birimi çalışanı Ali Sevilen'in sözleri, bu birimlerdeki asıl amacı anlatıyor. Sevilen, bu birimlerin iktidar değişikliklerinde dahi kalıcı olması gerektiğini vurguluyor:

Biz sadece kadın-erkek eşitliği üzerine çalışıldığında, eşitliğin altının boş olduğunu düşünüyoruz, LGBTİ çalışmaları yapmadan bunun gerçekleşebileceğine inanmıyoruz. LGBTİ hareketi aslında kadın-erkek eşitliğini de, vegan-vejetaryen hareketin de, şiddet ve ayrımcılık karşıtı mücadelenin mihenk taşı. Belediyelerdeki eşitlik çalışmalarının bir politika haline gelmesi gerekiyor ki, belediyede yönetim değiştiğinde bu çalışmalara devam edilebilsin.

Nilüfer Belediyesi, geçen hafta sonu Toplumsal Cinsiyet Atölyesi düzenlemeyi planlıyordu ancak Cumhuriyet Kadınları Derneği ve başka kurumların tepkisi nedeniyle etkinliği ertelemek zorunda kaldı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, belediyelerdeki LGBT birimlerinin kapatılması için imza kampanyası başlattı. Vatan Partisi de konunun takipçisi olarak konuyu gündemde tutmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AK Parti ve MHP’den ise, yurt dışından fonlanarak, Türkiye’de toplumu dönüştürmeye yönelik bu tip faaliyetlerle ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil...

# ak parti # nilüfer belediyesi # Cumhuriyet Kadınları Derneği # LGBT dayatması