CHP ekonomiyi ABD'ye teslim için ne kadar ödeyecek?

CHP’nin “İkinci Yüzyıla Çağrı” programında konuşan ABD’li ekonomist Jeremy Rifkin’in ortalama 20 bin dolar ödendiği değerlendiriliyor. Rifkin CHP’ye pahalıya patlayacak çünkü ABD’li ekonomist Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı da oldu.

CHP, ithal danışmanlarla “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlığı altında ekonomi programının esaslarını açıkladı. Vizyon toplantısında 1 numaralı konuşmacı ekonomist Jeremy Rifkin oldu. Rifkin, İstanbul’daki toplantıya ABD’den uzaktan bağlantı ile sunum yaptı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Rifkin’in sunumlarının 20 bin dolar aldığını yazdı. ABD’li ekonomist İstanbul’a gelmiş olsa uçak, otel gibi masraflarını da CHP’den alacaktı.

Yalnızca bir sunumu 20 bin dolar olan Rifkin, aynı zamanda CHP Genel Başkan Başdanışmanı. Rifkin, Kılıçdaroğlu’na başdanışmanlık içinde CHP ile bir kontrat imzaladı. İmzalar kaç bin dolara atıldı bilinmiyor.

Daha kritiği ise CHP ithal uzmanlar ve Batı’nın fonları ile transferleriyle Türkiye ekonomisini düze çıkarma iddiası içine girmesi oldu. CHP, “İkinci Yüzyıla Çağrı” programı ile Türkiye ekonomisini direksiyonunun yabancılara bırakma iradesini gösterdi.

CHP’nin vizyon belgesinde Türkiye’nin acil ihtiyacı olan üretim ve tasarruf yer almadı. “Yeşil devrim” ve “teknoloji” hedefleri ön planda olan yatırımların hangi kaynakla yapılacağı konusu da belirsiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidar olduklarında ABD’den teknoloji, İngiltere’den de para getireceğini söyledi. Çözümü sıcak parada arayan CHP, Batı’nın fon musluklarını ne için açacağını ise açıklamadı.

“İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısında Kılıçdaroğlu, dünyaya ekonomiyi yöneteceği ekibi gösterdi. ABD’li Rifkin, Daron Acemoğlu, Faik Öztrak, Hacer Foggo, Hakan Kara, Refet Gürkaynak, Ufuk Akçiğit ve Selin Sayek Böke’den oluşan ekibin en belirgin ortak özelliği IMF programının savunucuları olması.

# Jeremy Rifkin # chp # Abdülkadir Selvi # kemal kılıçdaroğlu # faik öztrak # Selin Sayek Böke