Soylu: "Tek kırmızı çizgimiz terör"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Süleyman Soylu, HDP'lilerin "Kürt düşmanı" tanımlamasını çok sert yanıt verdi. Soylu "Bizim tek kırmızı çizgimiz terör" dedi.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer parti vekilleri arasında yaşanan polemik gündeme oturdu. HDP'li vekillerin Süleyman Soylu'ya Kürt düşmanı eleştirisi üzerine İçişleri Bakanı "Biz Kürt düşmanıyız öyle mi? Kürt Düşmanı Kim? Çocukları 6 yaşında, 9 yaşında, 10 yaşında dağa çıkarıp eline boyca kaleşnikof veren mi Kürt düşmanı? Çocuklar okusun öğretmen olsun, mühendis olsun, doktor olsun diye bütün dünyanın egemenlerini karşısına alanlar mı?" diye konuştu.

Süleyman Soylu Kürtleri incitecek bir şey söylemediklerini belirtirken "Bizim tek kırmızı çizgimiz vardı, o da terördür" dedi. Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer terör çizgisine bakıyorsa, eğer PKK'yı reddediyorsa bizim için insanlarımız Alevisi de, Kürt'ü de, Sünnisi de hepsi bu memleketin insanı. Siz insanları ayırarak, siz insanları bir şekilde farklı bir noktaya getirerek, Türkiye'yi bölerek, parçalayarak bir yere getirebileceğinizi sanıyorsunuz. Biz sizin oyununa düşmeyiz." 
 

İçişleri Bakanı, herhangi bir siyasi partiye üye olup olmaması değil, terör çizgisine bakıp bakmağının önemli olduğunu vurguladı. Süleyman Soylu şöyle devam etti: 

"Bu ülkede kimse Kürt'üm diyemiyordu. Bugün Recep Tayyip Erdoğan sayesinde, bugün Cumhur İttifakı sayesinde herkes Kürt'üm diyor. Önceden Aleviyim diyemiyorlardı insanlar. Bugün Aleviyim diyorlar. Bugün bu insanlar 28 Şubat sürecinden çok iyi biliyorum, dindar devletten korkuyorlardı. Öyle bir noktaya gelmişti ki insanlar... Bugün herkes kendini ifade edebilir bir hale geldi."
 

# süleyman soylu # tbmm # hdp # kürt meselesi # tbmm bütçe görüşmesi