TGB: "Tehditlere karşı Cumhuriyet devrimlerine sarılacağız"

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, AK Partili Mahir Ünal'ın başta harf inkılabı olmak üzere cumhuriyet devrimlerini hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Çetin, açıklamasında "Tehditlerin ve büyük zorlukların üstesinden gelirken Cumhuriyet Devrimlerine sarılacağız." ifadelerine yer verdi.

TGB: "Tehditlere karşı Cumhuriyet devrimlerine sarılacağız"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nda yaptığı konuşmada şunları söylemişti: “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir.”

Daha sonra sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Ünal, "Kamus bir milletin hafızasıdır cümlesinden yola çıkarak yaptığım değerlendirme Cumhuriyet’e dönük değil kültür devrimi olarak yapılanlara dair bir tespittir. Buradan bir düşmanlık çıkaramazsınız." açıklamasında bulunmuştu.

"CUMHURİYETİN HARF DEVRİMİ, BİLİMİ MİLLETE KAZANDIRMIŞTIR"

 Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin ise, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet Devrimi; toplumsal, siyasi, kültürel yönleriyle bir bütündür Mahir Bey. Cumhuriyet'in Harf Devrimi, Dil Devrimi, Aydınlanma mücadelesi düşünce hayatını, bilimi ve eğitimi bir azınlığın ayrıcalığı olmaktan çıkartıp tüm millete kazandırmıştır. Tarihimizdeki büyük atılımlardan ilham almamız gereken bir dönemdeyiz. Bu devrimlerle millet olduk, emperyalizmin her türlü saldırısını defettik. Tehditlerin ve büyük zorlukların üstesinden gelirken Cumhuriyet Devrimlerine sarılacağız.

# tgb # ak parti # mahir ünal # cumhuriyet # devrim # Mustafa emal atatürk