TSK'ya kimyasal silah iftirası atan Fincancı HDP'lilerle kucaklaştı

“Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan ceza alan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincacı, tahliye olur olmaz HDP’lilerle buluştu. Fincancı'ya sarılarak fotoğraf çektiren HDP'li Meral Danış Beştaş, fotoğrafı sosyal medyadan 'Arkadaşım, hoşgelmiş' notu ile paylaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik kimyasal silah iftiralarına ortak olan Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklu yargılandığı davada 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası alarak geçen hafta tahliye edilmişti.

HDP'LİLERLE BULUŞTU

Fincancı'nın tahliyesi, PKK’nın siyasi uzantısı HDP'de sevinçle karşılandı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve beraberinde partililer, Şebnem Korur Fincancı ile buluştu.

Fincancı'ya sarılarak fotoğraf çektiren HDP'li Meral Danış Beştaş, fotoğrafı sosyal medyadan “Arkadaşım, Şebnem Hocamız hoş gelmiş" notu ile paylaştı.

"ARKADAŞIM HOŞ GELMİŞ"

HDP, Şebnem Korur Fincancı'yı yaşanan süreçte de yalnız bırakmamıştı. Fincancı'nın duruşmalarını yerinde takip eden HDP'liler sosyal medyadan da sık sık destek mesajları paylaşmıştı.

 

# Şebnem Korur Fincancı # hdp # pkk