Avrasya Çağının öncüleri Vatan Partisi Kurultay'ında

Vatan Partisi’nin 11’inci Genel Kurultayı’nda Avrasya’nın yükselen ülkelerinden gelen mesajlar okundu. Çin, Rusya, Suriye, İran, Kore Demokratik Halk Cumhuriyet, Filistin, Abhazya, Cezayir, Fransa, İsviçre başta olmak üzere çok sayıda siyasi partinin temsilcisi kurultaya desteklerini iletti.

Vatan Partisi, Asya Çağı’nın öncü ülkeleriyle işbirliğini ve dayanışmasını büyütüyor.

Vatan Partisi’nin Amiral Soner Polat Genel Kurultayı, dünyanın dört bir yanından ilgi gördü. Avrasya’nın yükselen ülkelerinin temsilcileri kurultaya katıldı.  Emperyalizme karşı mücadele çağrısı yapan ülkelerin temsilcileri, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’e mesajları için teşekkür etti.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin (Liu Şaobin), Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, İran Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Resul Mousavi, Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Sofiane Mimouni ve Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Türkiye Temsilcisi İbrahim Avidzba kurultayda hazır bulundu. Abhazya Dostlar Ligi Genel Başkanı Astamur Loguo da Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjania’nın mesajını iletti.

Kurultaya Filistin’den Venezuela’ya çok sayıda ülkeden mesaj geldi. Mesajlarda birlik beraberlik ve emperyalizme karşı mücadele vurgusu ön plana çıktı.
Kurultaya Suriye'nin iktidar partisi olan Baas Partisi'nden de mesaj geldi. Baas Partisi'nin mesajında şunlar söylendi:

"11. kurultayınızın başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz. Vatan Partisi'ne ve dost Türk halkına daimi ilerleme ve istikrar temenni ediyoruz."


Mesaj gönderenler arasında Rusya Rodina Partisi, Cezayir Ulusal Kurtuluş Cephesi, Batı Sahra Polisario Cephesi, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti İşçi Partisi yer aldı. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Fransa İlerleme ve Dayanışma Partisi de mesaj gönderdi.

Yabancı siyasi parti temsilcileri, Ulusal Kanal’a özel konuştu. Vatan Partisi’nin siyasi mesajlarına katıldığını belirten temsilciler, Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek’e de teşekkür etti.

Kurultaya katılan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Uluslararsı İlişkiler Üyesi Arafat Al-Hajj, şubları söyledi:

Vatan Partisi ile ortak değerlerimiz çok. Vatan partisinin Filistin meselesine verdiği destek ve Filistin davasını Türk kamuoyuna taşıması, Filistin ile dayanışma içinde olması sadece bugüne ait bir durum değildir. Uzun yıllardır Vatan Partisi ile aramızda çok sıcak diyalog mevcut. Vatan Partisinin Filistin meselesinde anti- emperyalist tavrı, NATO’ya karşı birlikte mücadele, Siyonist İsrail Devletine karşı verdiği mücadele takdire şayandır.

VALERY SHİNKARENKO/RUSYA RODİNA PARTİSİ

Rusya Rodina (Vatan) Partisi Prezidyum Başkanı Valery Shinkarenko kurultayu çok başarılı bulduğunu ve kurultayda yer almaktan çok mutlu olduklarını belirtti. Başkan Valery Sginkarenko şöyle devam etti:

Rodina Partisi temsilcileri olarak biz Vatan Partisini dost olarak görüyoruz. Birlikte çalışmaya devam etmek istiyoruz. Vatan Partisi aslında Türkiye’nin temeli olduğunu ve Rusya’nın gerçek dostu olduğunu görüyoruz. Birlikte Amerikan ve Britan emperyalizmine karşı zafer elde edeciğimize eminiz.

Abhazya Dostlar Ligi Genel Başkanı Astamur Logua kurultaya katılımın yüksek olmasının sebebini Vatan Partisinin çalışma disiplini olarak değerlendir ve ekledi: 

Çin’in Rusya’nın İran’ın temsilcilerini gördük. Burada da Vatan Partisinin nasıl bir çalışma yürüttüğünü anlıyoruz. Vatan Partisini ve Türk Milletini en iyi dileklerimizle selamlıyoruz.

İsviçre Komunist Partisi Genel Sekreteri Massimiliano Arif AY'da kurultay ile ilgili düşüncelerini dile getirdi:

Bende bıraktığı en büyük ektisi Vatan Partisinin kitleleri bir araya getirmesi. Bu kongrede de örneğini gördüğümüz gibi büyük bir katılım oldu. Vatan partisi hem öncü bir parti ve aynı zamanda kitlelere yönelik onlarla çalışan bir parti bu ikisini birleştirmesi bizim için çok önemli.
# vatan partisi # kurultay # Vatan Partisi kurultayı # Doğu Perinçek # avrasya Çağı