Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "PKK sizi tükürüğünde boğar diyor, böyle bir demokrasi var mı?"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek CNN Türk'te tarihe geçecek açıklamalar yaptı. Perinçek 'Devlet zaaf içinde seçimden sonra, Van'dan, Diyarbakır'a PKK'nın yerel yönetimleri kuruldu. Türkiye'yi bölen, PKK'ya belediyeleri teslim eden iradeyi kabul etmiyoruz. Öyle bir demokrasi yok' dedi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "PKK sizi tükürüğünde boğar diyor, böyle bir demokrasi var mı?"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Perinçek, belediyelerin PKK'nın siyasi kolu HDP/DEM Parti'ye teslim edilmesinine yönelik,  "Türkiye'yi bölen, PKK'ya Belediyeleri Teslim Eden İradeyi Kabul Etmiyoruz. Böyle bir demokrasi olmaz!" ifadelerini kullandı. Programda Doğu Perinçek ile Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi arasında DEM Parti üzerinden demokrasi tartışması yaşandı.

- Türkiye'yi bölen PKK'ya belediyeleri teslim eden iradeyi kabul etmiyoruz. Böyle bir demokrasiyi kabul etmiyoruz. Kürt halkı kardeşimiz, PKK değil. Türk devleti DEM Parti'yi kapatmıyor. Anayasa Mahkemesi zaaf içinde. Milyonlarca Türk Lirası bu partiye destek olarak gidiyor. Türkiye'nin bölünmesine oy olmaz. PKK'ya oy olmaz. Terörsiste oy olmaz.

Devlet zaaf içinde seçimden sonra Van'dan, Diyarbakır ve Mardin'e kadar Türkiye'de PKK'nın yerel yönetimleri kuruldu. Bu da İsrail'in bir hedefi. Bakın İsrail Türkiye'nin içine girdi. Son gelen seçimlerle İsrail, Türkiye'nin güneydoğusuna girdi.”

Perinçek'in bu sözlerine Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi “Ben sizin sözlerinize katılmıyorum, orada millet iradesi öyle tecelli etti” yanıtını verdi.

Perinçek de “Türkiye'yi bölme gibi bir millet iradesi tanımıyoruz” sözleriyle Selvi'ye tepki gösterdi.

İŞTE O TARİHİ TARTIŞMA

Selvi - Kardeşlerimizin iradesine de saygı duyulacak bir iradedir.

Perinçek - Bakın Türkiye'yi bölen, PKK'ya belediyeleri teslim eden iradeyi kabul etmiyoruz. Öyle bir demokrasi yok.

Selvi - Demokrasi anlayışınızda sorun var Doğu Bey.

Perinçek - Kürtler kardeşimiz, Kürt halkı kardeşimiz ama PKK kardeşimiz değil.

Selvi - O zaman sandığa gitmesine izin vermeyin o bölge halkının. Öyle şey mi olur?

Perinçek - Bakın Türk Devleti kapatmıyor ki o partiyi.

Selvi - Türkiye'de demokrasinin kalitesini gösteren bir şeydir. O insanlar da gidecek istediğini seçecek. O insanlar da CHP'ye AK Parti'ye MHP'ye oy verince ya da Vatan Partisi'ne oy verince demokrasi oluyor da diğer partiye oy verince demokrasi oluyor mu?

Perinçek - Bölünmeye oy olmaz. Türkiye'nin bölünmesine oy olmaz. Teröriste oy olmaz. Teröriste hürriyet olmaz.

Selvi - O bölünme değil. Demokrasi yoluyla bunların Türkiye'ye bağlanmasıdır. Demokrasi kanalıyla, parlamento yoluyla, yerel yönetimler yoluyla Türkiye'ye güçlü bir şekilde bağlanmasıdır. Peki o zaman siz o insanlara oy hakkı vermeyin, o zaman bölünmez mi?

Perinçek - Hayır bölücü partiyi seçemez. Bölücü partiyi Türkiye kapatır. Anayasa Mahkemesi görevini yapmıyor. Zaaf içinde.

Selvi - Anayasa Mahkemesi'nde devam eden bir daha var. O bölgedeki insanlar gitmiş Van'da, Diyarbakır'da, Hakkari'de neye inanıyorsa ona oy vermiş.

Perinçek - Olur mu öyle bir şey? Devlet zaafı yüzünden, devlet zaaf gösterirse, kararlı olmazsa... Anayasa mahkemesi devletin yargı organı değil mi en yüksek? Kapatmıyor. Kanunları anayasayı uygulamıyor ve kapatmıyor. Yüksek Seçim Kurulu, bir yüksek yargı organı değil mi? Kalkıyor bu anda 2-3 tane yakıp yakıyorlar arkasından Mazbatayı veriyor. Böyle bir devlet olur mu? 1 milyar 100 milyon lirayı PKK'ya veriyor Türk Devleti bu zaaf değil mi? Maliye Bakanlığı kalkıyı ödüyor bu zaaf değil mi? Bu zaafla Türkiye nereye gider? İşte o gittiği yeri görüyoruz haritayı bakın orada ne olmuş PKK'ya siz o belediyeleri veriyorsunuz ve Türk ordusunu hiç at içinde bırakıyorsunuz. Aşağıda Amerika yukarıda İsrail. Evet, onun için bu demokrasiyi doğru tarif edelim. Demokrasi, terörizme, özgürlük. Teröristle bölücüye özgürlük. Bakın Atatürk zamanında demokrasi vardı. Bölünmeye özgürlük tanıdı mı Atatürk? İşte öyle demokrasi oldu.

Selvi - Doğu Bey, siz tek parti döneminde msiniz?

Perinçek - Hitler de sandıktan çıktı, Mussolini de sandıktan çıktı. Öyle bir demokrasi olur mu? Demokrasi sandık değildir. Demokrasi bir disiplindir. Demokraside bölücülüğe izin yoktur. Demokraside teröre izin yoktur. Amerika'da da, Almanya'da da, Çin'de de... Siz teröristi meclise kadar almışsınız, Türkiye devleti olarak. Mecliste terörist var. Mecliste terörist yok mu PKK'nın teröristleri? Bunun cezasını Türkiye ödemeyecek mi?

Selvi - Demokrasi karşıtları her zaman dedi ki Hitler seçimle geldi. Tek bir örneği gösterdiler. Bakın şimdi bu örneği gösterenler hep demokrasi karşıtları oldu. Siz onlar niye argümanlarını savunuyorsunuz?

Perinçek - Türkiye'yi savunduğum için böyle bir demokrasiyi kabul etmiyorum. Türkiye'de demokrasi, disiplin yok.

Selvi - O zaman ne yapsın? O zaman Güneydoğu'dakiler oy hakkı vermeyelim o zaman.

Perinçek - İkincisi Rusya, Türkiye, İran, Suriye birleşecek, imha edecek.

Selvi - Doğu Bey, şimdiye kadar bunların kurduğu 11 parti kapatıldı. HEP'ten, DEP'ten, HADEP'ten, DEHAP'tan ismini sayamadım. 11 parti kapadı. Çözüm mü oldu Allah aşkına?

Perinçek - Sizin Atlantikçi olan, yönetiminizin zaafları. Sizin derken, bugünkü sistem...

Selvi - Ben Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı bir vatandaşım. Ama benim bağlı olduğum kadar, haklarım olduğu kadar Diyarbakır'dakinin, Hakkari'dekinin, Van'dakinin de hakları var.

Perinçek - Bakın, devlet kararsız olursa seçmen kararsız olur. Bu çok önemli bir şey.

Selvi - Eğer o insanlar sahip çıkmasaydı, PKK'ya karşı çıkmasaydı belki bugün bölünürdük. Onlar senin gibi, benim gibi Ahmet Bey, hepsi de bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne sahip çıkan insanlar.

Perinçek - Bakın, devleti zaaf içinde gördüğü zaman en temel mesele budur. Oradaki halkımız, Kürt vatandaşlarımız bakıyor ki devlet zaaf içinde, devlet kararlı değil. Dem Partisini kapatmıyor. PKK'nın diğer partisini kapatmıyor. Onlara 1 milyar 100 milyon lira para veriyor. Amerika'nın tepesinde olduğu sistemde o partiler kapatılamaz. Çünkü Amerika diyor ki onlara özgürlük vereceksin. Hatta onlara özellik vereceksin. Değil mi? Kapatılmadı o partiler kardeşim, güya kapatıldı. Çünkü kapatıldı, öbürü aynı adamlar geldi devam etti. Öyle mi kapatılır? Atatürk gibi kapatılır. Yani Atatürk hakikaten kapattı. Öyle kapatılır, böyle kapatılmaz.

Ahmet Hakan - Peki o partilere oy verenler ne olacak?

Perinçek - O partilere oy verenler oraya verecek, istediği partiye verecek ama bölücüye vermeyecek. Bölücüye oy vermek yok. Bölücüye oy verilmez. Bölücüye özgürlük yok.

Selvi - Doğu bey vatandaşın iradesini bölücüye oy veriyor şeklinde değerlendirmeniz demokrasiye olan inançsızlığınız ortaya. Milli iradeye saygı göstermek gerekiyor.

Perinçek - Ama büyük bir zaaf içindeyiz. Yani bölücülüğe özgürlük tanıdığımız için müsamaha tolerans gösterdiğimiz için bölücü partileri kapatmadığımız gibi bir de üstüne Mehmetçiğe kurşun sıkana para veriyoruz. Türk Devleti 2 yılda geçen yıl 540 milyon Türk Lirası bu yıl 600 milyon Türk Lirası toplam 1 milyar 140 milyon Türk Lirası'nı PKK'ya veriyor. Öyle mi mücadele olur? Mücadele mi bu?

Selvi - Doğu Bey sizde %10 barajını açsaydınız sizin partinizle aynı yardım alacaktı. Demek ki millet sizi benimsememiş, oy vermemiş o yüzden siz alamadınız. Millet oy verdiği için o zaman şimdi düşün Doğu Bey, AK Parti, MHP, CHP baraja açtığı için İYİ Parti bu yardımı alacak ama bölgedeki insanların oy verdiği partiye gelince bu yardım verildi.

Perinçek - O partiyi seçime sokmayacaksın. O partiyi seçime sokmayacaksın. PKK'yı seçime sokmayacaksın. PKK seçime giremez.

Selvi - Yasalarımız var. İşte anayasa mahkemesi...

Perinçek - Anayasa mahkemesi yasaları uygulamıyor mu? Yok ki. Ben o konunun uzmanıyım.

Selvi - Şu ana kadar Doğu Bey 11 partiler kapandı.

Perinçek – Ben o konunun uzmanıyım. Parti kapatma konusunu Türkiye'deki uzmanıyım ve kitaplarını yazan adamım. Böyle AYM olur mu?

Selvi - Tamam ben de takip ettim. Bakın DEP'liler meclisten atıldığında PKK en büyük sıçramasını yaptı. Bu tür müdahaleler PKK'ya yarar.

Perinçek - O devletin zaafında... Hayır efendim devlet zaaf gösterirse, halk da kararsızlığa düşer.

Selvi – Ben sizin demokrasi anlayışınıza katılmıyorum.

Perinçek - Anayasa çerçevesi içinde partiler seçime katılabilir. Adam diyor ki “PKK sizi tükürüğünde boğar” diyor. Böyle demokrasi var mı?

Selvi - Yargılanıyor işte.

Perinçek – Ne yargılanıyor? Yüksek Seçim Kurulu mazmatasını veriyor. Hangi yargı böyle yargı mı olur? Böyle yargı mı olur?

Selvi - Kanun dışına mı çıkılsın? Hukuk dışından mücadele olsun? Zamanlar mücadele edildi. PKK'nın işine yaradı.

Perinçek - PKK'nın partileri hukuk içinde mi?

Selvi - Çünkü PKK bir terör örgütüdür. Eğer ona sırtını dayayan olursa hukuk içerisinde mücadele edilir. Hukuk dışına çıktığında rutin dışına çıkmış olsun. Türkiye bunları 90'larda yaşadı. Her rutine dışına çıkmamız PKK'nın ekmeğine yansıdır.

Perinçek - Biz PKK'ya sırtımızı dayıyoruz diyor PKK'ya.

Selvi - Hukuk içerisinde hesabı sorulur.

Perinçek - Hesabını soran devlet yok. Hesabını soran devlet yok.

Selvi - İşte senin o dediğin insanların bir kısmı hapis yattılar. Bir kısmı kaçtılar yurt dışına.

Perinçek - Eksikabatörünü veriyor belediyenin. Levazım arabasını veriyor.

Selvi - Rutin dışına çıkılmasını mı istiyorsunuz?

Perinçek - Hayır, kanunların anayasanın uygulanmasını istiyorum. Anayasanın 68. maddesinin...

Selvi - Benim de eleştirdiğim taraflarım var ama hukuk içerisinde bu mücadele yürütülüyor.

Perinçek - Hukuk uygulanmıyor. Anayasa Mahkemesi hukuk uygulamıyor. Ben bunun hocasıyım. Nasıl söylemeyeceğim? Vatanımı düşüneceğim, devletimi düşüneceğim. Kurumlarda çürür, kurumlarda yozlaşır. Anayasa Mahkemesi çürümüş ve yozlaşmıştır çoğunluğu itibariyle.

Bakın bunları anlamazsa Türkiye, çok ağır bedeller ödeyecek. Bunun işaretleri görülmüştür. En son seçimden sonra Van'da, Diyarbakır'da, Tunceli'de, Hakkari'deki falan yakma yıkma olayları size bir işarettir. Size bir uyarıdır. Onları koruyan bir Anayasa Mahkemesi var. Onları koruyan bir Yüksek Seçim Kurulu çoğunluğu var.

Ahmet Hakan - Güzel bir tartışma.

Perinçek - Çok tarihi bir tartışma.

# Doğu Perinçek # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek