Vatan Partisi'nden Altılı Masa'ya Cumhuriyet tepkisi

Adaylık kriziyle çalkalanan Altılı Masa, 2023’te ilk kez bir araya geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, açıklamadaki “100 yıllık Cumhuriyet ve 75 yıllık demokrasi” sözlerine tepki gösterdi.

Altılı masada adaylık krizi sürerken 2023 yılının ilk toplantısı yapıldı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde Altılı Masanın ortakları bir araya geldi.

Dokuz saati aşan en uzun toplantının ardından sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede genel başkanlar arasında ortak Cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişarelerin başlatılmasına karar verildiği belirtildi.

Bildirgede geçiş süreci ve ortak politikalar metninin tamamlama aşamasına geldiği kaydedildi. 30 Ocak’ta ortak bir tanıtım toplantısı ile metnin kamuoyuna açıklanacağı duyuruldu.

6’lı masanın sonraki toplantısının ise İyi Parti’nin ev sahipliğinde 26 Ocak tarihinde yapılacağı da açıklandı.

Bildirgede “100 yıllık Cumhuriyet ve 75 yıllık demokrasi tarihimiz” sözleri de yer aldı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Cumhuriyetin ilk 25 yılında demokrasi olmadığını savunan sözlere tepki gösterdi.

- Altılı Masa son açıklamasında Cumhuriyet ile Demokrasi'yi birbirinden ayırmış. Hey Atatürkçüler? Nasıl gidiyor? Her şey çok güzel oluyor değil mi? 1920-1945 oldu mu size anti-demokratik? Demokrasi tarihimizi de Marshall ile başlamışlar.

# cumhuriyet # altılı masa # utku reyhan # adaylık krizi